Erdogan va respecta granițele statelor vecine, chiar dacă ''îl doare sufletul"

Recep Erdogan a anunțat recent că va respecta granițele statelor vecine, chiar dacă pe toții turcii ''îi doare sufletul''. Președintele Turciei a făcut declarația în contextul în care premierul irakian a refuzat ajutorul Turciei de a lupta împotriva ISIS în Mosul. 

Turcia respectă granițele geografice ale tuturor națiunilor, cu toate că „ne doare sufletul", a declarat președintele turc Recep Tayyip Erdogan. Totul pare a fi o aluzie la orașul irakian Mosul, care a făcut cândva parte din Imperiul Otoman, transmite agenția Reuters citată de Agerpres.

Comentariile lui Erdogan intervin după ce premierul irakian Haider al-Abadi a refuzat o ofertă din partea Turciei de a lua parte la luptele pentru alungarea grupării Stat Islamic din Mosul.

Turcia dorise să ia parte la bătălie, amintește Reuters, care comentează că autoritățile de la Ankara încă percep orașul Mosul ca aflându-se ferm în sfera sa de influență.

„Niște ignoranți vin și spun: 'Ce relații ați putea avea cu Irakul?' Aceste geografii despre care vorbim acum sunt parte din sufletul nostru. Și, chiar dacă ne doare sufletul, respectăm granițele geografice ale tuturor națiunilor”, a spus Erdogan.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel