Emil Boc, prima declarație despre perchezițiile DNA la Primăria Cluj-Napoca

Primarul Emil Boc a explicat, miercuri, de ce fac procurorii DNA percheziții la Primăria Cluj-Napoca. 

"Se precizează în acest document că este vorba de suspiciuni cu privire la cercetarea unor posibile fapte de corupţie săvârşite de către funcţionari ai administraţiei publice locale. Asta e ceea ce am primit. Mai multe date nu am", a spus Emil Boc, potrivit Agerpres.

DNA face verificări ale documentelor care privesc relaţia contractuală dintre Primăria Cluj-Napoca și firma SC Coral Impex, care prestează servicii de deratizare-dezinsecţie în oraş. Emil Boc a fost întrebat dacă prelungirea contractului cu SC Coral Impex din 2010 a fost legală. Primarul a răspuns: "Nu am fost aici în 2010, dar dacă nu era legal nu se putea prelungi, pentru că a fost prin Consiliu local, cu toate procedurile aferente. Nu am avut niciun fel de sesizare de problemă pe parcursul anilor că acel contract ar fi avut vreo problemă. Dar din câte văd eu aici este o chestiune care ţine de suspiciuni de fapte de corupţie săvârşite de anumiţi funcţionari ai administraţiei publice locale. Nu ştiu la ce anume se referă dar aceste suspiciuni există şi acestea se cercetează".

Contract prelungit fără licitație, la cererea primarului

Emil Boc a precizat că DNA Cluj a cerut documente legale de contractul cu firma SC Coral Impex. Acordul inițial a fost semnat în 2006 și-n 2010 a fost prelungit, fără licitație, din inițiativa primarului. "În urma licitaţiei, această societate a fost desemnată câştigătoare şi s-a semnat un acord cadru pe o durată de patru ani. La data de 14 decembrie 2010, Consiliul local Cluj-Napoca a adoptat o hotărâre prin care prelungesc aceste contracte de prestări servicii pentru o perioadă de şapte ani şi şapte luni, în relaţie contractuală cu aceeaşi societate comercială, care prestează aceste activităţi în standarde pe care noi le considerăm foarte ridicate", a declarat Oana Buzatu, purtător de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel