Email Clinton. Trump acuze grave împotriva Chinei

Preşedintele american Donald Trump a acuzat miercuri China că i-a spart email-urile fostei sale rivale democrate în cursa prezidenţială, Hillary Clinton, însă nu a oferit dovezi în sprijinul afirmaţiilor sale, relatează dpa. 

"Email-urile lui Hillary Clinton, dintre care multe erau informaţii clasificate, au fost sparte de China", a scris Trump pe Twitter. 

"Ar fi bine ca următorul pas să fie făcut de FBI şi DOJ (Departamentul de Justiţie - n.r.), pentru că altfel, după toţi ceilalţi paşi greşiţi ai lor (Comey, McCabe, Strzok, Page, Ohr, FISA, Dirty Dossier etc.), credibilitatea lor va fi pierdută pentru totdeauna!", a adăugat Trump. 

El a părut să facă referire la o relatare de luni a blogului de dreapta populist Daily Caller, care a citat două surse anonime ce au făcut această acuzaţie legată de China. Blogul nu este văzut ca o sursă de informare de încredere, notează dpa. 

Trump a afirmat în mai multe rânduri că este posibil ca Beijingul să se afle în spatele atacurilor informatice asupra lui Hillary Clinton şi a Partidului Democrat, şi nu Rusia, ceea ce este în contradicţie cu concluziile propriilor sale agenţii de informaţii. 

Departamentul de Justiţie a numit un procuror special, Robert Mueller, pentru a investiga amestecul Rusiei în alegerile din 2016, precum şi o posibilă complicitate cu echipa de campanie a lui Trump. 

Mueller a trimis în judecată 12 cetăţeni ruşi sub acuzaţia că au atacat informatic calculatoarele Comitetului Naţional Democrat, echipa de campanie a lui Clinton şi alte organizaţii, în încercarea de a influenţa alegerile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel