Elena Udrea-Tudor Breazu, mail-uri incendiare. Sume uriașe pentru bloggeri și postaci

Cătălin Tolontan susține, pe blogul său, că Elena Udrea a mobilizat o armată mediatică împotriva dezvăluirilor Gazetei Sporturilor cu privire la "Gala Bute", fapt confirmat în 2015 de percheziția făcută acasă la Tudor Breazu, cunoscut în cercurile deputatei drept "Cici".

Jurnalistul Cătălin Tolontan își susține afirmația prin sutele de pagini cu mail-urile dintre Tudor Breazu și organizațiile de presă care apar în dosarul "Gala Bute", publice în arhiva ÎCCJ. Aceste mesaje au fost confiscate doar de la "Cici" și sunt atribuite perioadei 2011-2012. 

Potrivit sursei citatem, schimbul de mesaje dintre Udrea și Cici a fost: 

Elena Udrea: "Te rog să diseminezi tu articolul (n.r. din Gazeta Sporturilor) peste tot unde putem".

Tudor Breazu: "Trimis deja către B1, Realitatea, EvZ și Maria (nota lui Tolontan: Maria Aportol, PRO TV, care se ocupa de PRO TV, Acasă TV, Mediafax și Ziarul Financiar)".

O altă tactică pe care susține Cătălin Tolontan că o folosea Elena Udrea era să fie transmis un articol spre publicare pozitiv ca replică la o dezvăluire negativă. În plus, unele articole deranjante erau șterse și politiciana primea asigurări că dispare în câteva ore și din indexarea pe Google. În alte cazuri, de exemplu în ceea ce privește interviurile, îi erau transmise înainte întrebările, după cum susține Cătălin Tolontan. 

Odată cu trecerea timpului, tacticile s-au rafinat.

Text preluat de pe blog. Doi bloggeri, 1.200 de euro

Iată un pasaj descris de jurnalistul citat: " 'Elena, ai un text mai vag pentru Evenimentul zilei, îl trimit către Dan ca să intre în ziar?'. Dan este Dan Andronic, mail-ul său apare în unele dintre distribuțiile informațiilor pro Udrea. Udrea are însă o idee mai bună și-i răspunde lui Breazu: "Pare OK, dar cred că trebuie preluat mai bine după un blog unde să fie mult mai detaliat". Tactica prin care o organizație media tradițională, televiziune sau ziar, să preia un blogger a fost des întâlnită în România ultimilor ani. Dar cât face să pui articolul tău pe un blog? 'Doi bloggeri costă 1.200 de euro, TVA inclus. Bloggeri din cei mari', transmite Alina Ferseta către Ana Maria Topoliceanu.  Alina și Constantin Ferseta, consilieri în online, apar în mai multe corespondențe cu oamenii Elenei Udrea". 

Atacuri pe bloguri, pentru inflamare

O altă situație este următoarea: "După ce Tudor Breazu le semnalează că în siteul inPolitics a apărut un articol negativ la adresa Olguței Vasilescu, ei discută:

From: Alina Ferseta
To: Constantin Ferseta

'Babe,

Trebuie să dăm știrea asta la 1-2 bloggeri și să scrie un articol despre el. Trebuie să inflameze subiectul și să bage rîca între ei'.

Tudor Breazu intervine și el: 'Trebuie făcută foarte cunoscută, să se vorbească despre faptul că UNPR-ul și Gabi Oprea au fost umiliți'". 

Postacii

Iată situația postacilor, citată de Cătălin Tolontan:

"From: Tudor Breazu
To: Elena Udrea

"Elena, ai în atașament tabelul cheltuielilor:

53.732 cheltuieli sediu
23.000 postaci
8.500 salariu Cristi Călugăru"

O zi mai tîrziu, pe 15 iunie 2012, la 8:56 AM:

From: Elena Udrea
To: Tudor Breazu

"Păi tocmai cheltuielile de sediu mă interesează ce reprezintă.

Și postacii pe cât timp i-am plătit și câți au fost?".

La 11:45, în aceeași zi, omul de încredere revine cu explicații:

From: Tudor Breazu
To: Elena Udrea

"Elena,

Ai în atașament tabelele cu postacii (per 21.05.2012 – 13.06.2012, 22 de persoane) și cheltuielile sediului așa cum le-ai cerut. Eu am primit ieri 71.000 RON (adică 20.000 euro). 40.000 i-am dat contabilei, 8.500 lui Călugăru, restul cheltuieli sediu + postaci.

În contul partidului mai sunt 2.000 RON și ar mai trebui achitați din campanie aproape 398.000 RON".

Moment în care, în fața datoriei de aproape 400.000 de lei, Elena Udrea explodează și-i trimite, în aceeași după-amiază, la 6:08 PM un singur rînd lui Breazu:

From: Elena Udrea
To: Tudor Breazu

"Pentru ce????"". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel