Elena Udrea, Ioana Băsescu, decizie în instanță

Curtea de Apel Bucureşti a luat o decizie în dosarul privind finanţarea campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2009. 

CAB a început judecata pe fond în dosar. În el, sunt acuzate Elena Udrea şi Ioana Băsescu.

Un judecător de cameră preliminară de la CAB a respins toate cererile şi excepţiile invocate de Elena Udrea, Ioana Băsescu, Dan Andronic şi Victor Tarhon. A fost constatată legalitatea actelor de urmărire penală şi a probelor întocmite de procurorii anticorupţie. În consecinţă, magistratul a dispus începerea judecării pe fond a dosarului. Decizia nu este definitivă. 

[citeste si]

Pe 24 mai, DNA i-a trimis în judecată pe Elena Udrea, Ioana Băsescu şi jurnalistul Dan Andronic în dosarul privind finanţarea campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2009.

Elena Udrea, la data faptelor ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, implicată direct în campania lui Traian Băsescu, candidat la alegerile prezidenţiale din 2009, a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la luare de mită (două fapte) şi spălare a banilor (cinci fapte).

Ioana Băsescu, notar public, fiica fostului preşedinte Traian Băsescu, va fi judecată pentru instigare la delapidare şi instigare la spălarea banilor (două fapte) iar jurnalistul Dan Andronic este acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel