Elena Udrea intenționează să scrie o carte despre cele 72 de zile în cătușe

Fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, a declarat vineri, la ieșirea de la Înalta Curte de Casație și Justiție unde s-a judecat un temen din dosarul "Gala Bute", că se gândește să scrie "o carte despre cele 72 de zile petrecute în cătușe".

Întrebată de jurnaliști ce face acasă, în condițiile în care trebuie să stea în arest la domiciliu, Elena Udrea a spus: "Păi ce poți să faci în casă, altceva decât să stai și să studiezi dosarul, să mai scrii... Uitați, m-am gândit că ar trebui să scriu o carte despre cele 72 de zile în cătușe (...) Și să știți că, dacă astăzi am venit aici liberă, neîncătușată, asta înseamnă că există speranță pentru justiție în România", a spus Udrea, adăugând că a fost marcată de perioada cât a stat în arest preventiv, deoarece condițiile de acolo sunt inumane.

Elena Udrea dă statul român în judecată la CEDO, pentru condițiile din penitenciare: Este o teroare

"Și acolo (în arest) puteam să mă machiez, să îmbrac o rochie. Era dificil nu din acest punct de vedere, ci din cauza imposibilității de a te mișca, de a comunica", a adăugat Udrea.

Fostul ministru din guvernarea Boc a mai spus, răspunzând la o altă întrebare a jurnaliștilor, și cum o ajută arestul la domiciliu să pregătească apărarea.

"Este mai bine, pentru că dosarul are 81 de volume și îmi este mult mai ușor să mă apăr, este mult mai ușor să îl studiez acasă. La penitenciar, în condițiile în care mă întâlneam cu avocatul într-o cușcă și actele pe care trebuia să mi le comunice trebuia să le introducă printr-o fantă de un milimetru, mi-ar fi trebuit probabil luni de zile să pot studia dosarul în care sunt acuzată. De acasă, pot să mă apăr mult mai bine. Cred că normalitatea, în ceea ce privește cercetarea penală a unei persoane, desfășurarea în instanță a unui dosar penal, este ca aceste proceduri să se întâmple cu un inculpat în stare de libertate", a explicat Udrea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel