Urmărește emisiunea live


Elena Udrea, după criza cardiacă a lui Oprescu: Mor oameni în arestul Capitalei

Elena Udrea a vorbit luni la România TV despre criza cardiacă pe care a suferit-o Sorin Oprescu în Arestul Poliţiei Capitalei, dar şi despre condiţiile din închisori.

"Aş vrea să vă spun că aresturile şi puşcăriile din România sunt adevărate centre de tortură, cu condiţii inumane. Nu se pot trata oamenii cu o boală cronincă. Ba, mai mult, rişti să intri sănătos şi să ieşi bolnav. Oamenii sunt superficiali când vorbesc de condiţiile din puşcării.

Dacă domnului Sorin Oprescu i s-ar întâmpla ceva grav, cui ar folosi acest lucru: societăţii, statului român?", a declarat Elena Udrea la România TV.

Elena Udrea a precizat că au murit mai multe persoane anul trecut în Arestul Poliţiei Capitalei.

"Au murit oameni în Arestul Poliţiei Capitalei, iar lucrul acesta, nefiind cunoscut, nu este dezbătut. Chiar anul trecut au fost 4 decese în Arestul Capitalei. Dacă se întâmplă să moară în puşcării, faptul acesta nu a avut nicio consecinţă", a adăugat Elena Udrea.

[citeste si]

"Nu înţeleg de ce România are cele mai suprapopulate puscarii din România, cele mai proaste condiţii. Când cei de la Comitetul Torturii au vizitat România au spus că sunt condiţii de Africa. Ce pericol reprezintă Oprescu dacă este cercetat în stare de libertate? De ce mai degrabă sunt arestaţi oameni cu anumite funcţii şi violatorii umbă liberi pe stradă? (...) S-a schimbat viziunea penală a statului. Această viziune nu este corectă. Când eşti acolo nu mai contezi pentru societate şi asta arată cât suntem de primitivi", a mai menţionat fosta şefă PMP.

Elena Udrea crede că în Arestul Poliţiei Capitalei există doar un singur medic care tratează persoanele încarcerate.

"Medicul de la Arestul Central încerca să facă faţă situaţiilor care apăreau. Cred că era un singur medic la Arest. Veneau oameni bolnavi cu tuberculoză, în sevraj de la droguri, cu boli transmisibile. Pentru medic era destul de riscant să cheme salvarea de ce a fost scoasă din Arest persoana pentru a fi dusă la spital", a mai declarat Elena Udrea la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel