EXCLUSIV  "El are 200 de milioane de euro să îi pună pe masă". Adrian Constantin: Discuțiile au fost la vârf/ Bogdan Chirieac: Pune Otopeniul pe harta sportivă a lumii

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Adrian Constantin, candidatul PSD la Primăria Otopeni, a vorbit despre academia pe care Ion Țiriac voia să o facă în Otopeni.

Bogdan Chirieac: Ion Țiriac a avut ambiţia să facă Academia Țiriac, academia de sport. Cred că aveţi şi un bazin olimpic, cel mai mare din ţară.

Adrian Constantin: Da, este făcut de Compania Naţională de Investiţii (CNI). El a fost început de mult, în 2007-2008, pe vremea domnului Tăriceanu. Cred că 2007, atunci s-a dat HG-ul respectiv, şi a fost terminat acum trei ani, a fost dat în folosinţă. Lucrarea a fost a CNI-ului - noi (UAT Otopeni) am pus doar terenul la dispoziţie - şi construcţia a durat 14 ani.

Bogdan Chirieac: Aşa e când construiește statul. Dar Ion Țiriac voia să facă Academia pe banii lui. Autoritățile locale înţeleg că nu au fost prea cooperante.

Adrian Constantin: Nu ştiu în zona asta. Probabil discuțiile au fost cumva la vârf, nu au ajuns la noi detaliile şi nu ştiu exact.

Bogdan Chirieac: O academie de sport "Ion Țiriac" pune Otopeniul pe harta sportivă a lumii. Ca să pleci de la aeroport este o istorie. Făceia o oră si un sfert de la Viena la București și o oră si un sfert să pleci din fața aeroportului, să intri pe DN1.

Adrian Constantin: Intrăm în zona de marile proiecte ale CNI, poate ale CNAIR.

Bogdan Chirieac: Trebuie cineva să le împingă, să staţi pe capul lor acolo, să îl deranjaţi pe funcţionarul public. Când vine din concediu, să zică "iar este primarul ăsta de la Otopeni, care mă hărţuieşte, vrea să îmi fac datoria şi eu nu vreau”.

Adrian Constantin: Din păcate, sunt şi astfel de exemplare de funcţionari. Presiunea pe care o faci când îţi doreşti anumite chestiuni, de multe ori, duce la succes. Avem în vedere toate variantele şi suntem dispuşi la orice dialog.

Bogdan Chirieac: Dumneavoastră aţi sprijini Academia lui Ion Țiriac.

Adrian Constantin: Bineînţeles!

Bogdan Chirieac: El are 200 de milioane de euro să îi pună pe masă, construieşte el. Patinoarul făcut de Țiriac...

Adrian Constantin: Este funcţional...

Bogdan Chirieac: El l-a făcut în şase luni, nu în 14 ani.

Interviul integral, în materialul video de mai jos:

Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Ilfov, CMF: 21240002

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel