Egipt: Coliziune frontală între două trenuri. 15 morți, zeci de răniți

 Cel puţin 15 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 40 au fost rănite, miercuri, în coliziunea a două trenuri în provincia Beheira, din nordul Egiptului, a anunţat un purtător de cuvânt al Ministerului Transporturilor, citat de agenţia de presă MENA, relatează Reuters şi AFP. 

Două vagoane de călători au fost separate de un tren şi au intrat în coliziune cu un tren de marfă, a declarat directorul pentru securitate din provincia Beheira. 

Potrivit AFP, un număr de 30 de ambulanţe au fost trimise imediat la Kom Hamada, localitatea în care s-a produs accidentul, a indicat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Khaled Megahed, care a precizat că victimele au fost transportate la spitale. 

Circulația feroviară, deficitară 

Egiptenii reclamă de mult timp faptul că guvernele care s-au succedat la conducerea ţării nu au reuşit să aplice standardele de siguranţă pentru căile ferate. Numeroase accidente au accentuat în continuare nemulţumirea populaţiei faţă de starea precară a reţelei de transport feroviar. 

Acest accident survine la jumătate de an după ciocnirea a două trenuri, în apropiere de oraşul egiptean Alexandria, incident în care şi-au pierdut viaţa 42 de persoane şi peste 100 au fost rănite, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel