După BalkanLeaks, a apărut Brusselsleaks

ue
ue

Se pare că Wikileaks a devenit model si sursă de inspirație pentru mai mulți jurnaliști care doresc să publice documente secrete. După ce bulgarii au lansat BalkanLeaks, belgienii lansează BrusselsLeaks, un site care promite să dezvăluie secretele Uniunii Europene.

Nicio dezvăluire stânjenitoare nu a afectat însă microcosmosul de la Bruxelles, care pare puţin îngrijorat de acest palid imitator al site-ului fondat de Julian Assange.

Deocamdată, Brusselsleaks.com este o simplă pagină de Internet, redactată în engleză, unde creatorii săi anonimi - jurnalişti şi profesionişti din domeniul comunicaţiilor, susţin ei -, îşi explică obiectivele: "transparentizarea deciziilor luate în spatele uşilor închise". Dar singura informaţie disponibilă deocamdată pe site-ul Brusselsleaks.com este ... un extras din articolul din Wikipedia despre "Uniunea Europeană de la Bruxelles".

Brusselsleaks.com nu intenţionează să publice direct documente "secrete" ale instituţiilor europene. El va fi mai degrabă un receptacul pentru astfel de documente, le va verifica autenticitatea şi le va distribui apoi presei sau organizaţiilor neguvernamentale. Site-ul nu menţionează modalitatea în care va distribui documentele şi dacă acest serviciu va fi gratuit sau nu.

Primele documente promise pentru viitorul apropiat ar urma să vizeze sectorul transporturilor şi cel energetic.

Într-un interviu realizat prin Internet, în condiţii de păstrare a anonimatului şi publicat marţi pe site-ul European Journalism Centre (EJC), mai mulţi reprezentanţi ai Brusselsleaks.com dau asigurări că nu vor publica nicio informaţie cu privire la viaţa privată a persoanelor sau care să le pună în pericol viaţa sau locul de muncă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel