Dumitru Coarnă: măsurile fiscale "lovesc direct în forţa de muncă". Efecte perverse

Dumitru Coarnă
Dumitru Coarnă

Preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor, Dumitru Coarnă, a avut o intervenţie dură, la B1TV, la adresa guvernanţilor, subiectul fiind "revoluţia fiscală", adică modificările aduse Codului Fiscal.

"Un gest suprem de sfidare. Practic, încearcă sa ne demonstreze ca ei sunt cei mai tari, fără să facă cel mai mic efort de a reacţiona, de a gândi, de a înţelege că, practic, lovesc direct în forţa de muncă. În economie vorbim despre comportamente. Un angajator se poate comporta diferit cu angajaţii săi. Am încercat să-i explic doamnei Vasilescu, şi a înteles după vreo trei zile, că nu poate să oblige angajatorul să-i acorde 20,1 % sau 22 în brut majorat la un salariu de 3000 de lei, singura pârghie juridică, legală, constituţională pe care o au la îndemână ar fi să mărească salariul de bază minim brut. Dar şi acolo îl măresc artificial, transferând contribuţiile de 21% îl transferă în brut, netul rămâne identic sau foarte puţin majorat." a declarat pentru sursa citată, liderul sindicatului poliţiştilor.

Efectele "perverse"

"Gândiţi-vă la efectele perverse, vă dau un exemplu de la Ordonanţa 195, punctul de amendă va fi raportat la 1900 de lei; gândiţi-vă că acum salariul mediu este cam 1900 de lei, vom rămâne în ţara asta, toată forţa de muncă doar la salariul de bază minim brut. Vor fi efecte devastatoare în februarie. Repet, vor fi diferenţe de 11-12 procente la salariul în net. Gândiţi-vă că acum, angajatorul, cu impozit cu tot, avem o cifră de 32,5%, de la 1 ianiarie vor fi 45 de procente. Sunt diferenţe colosale! Diferenţe care se vor vedea în salariul net ale angajatului, adică acei bănuţi cu care noi plecăm acasă."

"Îmi pare rău că am sprijinit asemenea specimene"

"Dar, probabil că este gestul suprem de sfidare. Domnul Dragnea se comportă cu România fix ca şi cu judeţul Teleorman. Încearcă să ne inducă în eroare prin diferite metode de acest tip. Această soluţie a venit de la simplul motiv că au vrut să neutralizeze creşterile din sistemul public. Au spus că ne-au mărit salariile şi acum acum le neutralizează prin transferul de contribuţii. Practic, din 25% o să rămână net de 2-4 procente. Ăsta-i PSD-ul, un partid de stânga. Eu, sincer, îmi pare rău că am susţinut în campania electorală asemenea specimene." şi-a încheiat intervenţia în direct Dumitru Coarnă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel