DRUMUL REGILOR – TRANSALPINA, record de spectatori la avanpremieră-VIDEO

DRUMUL REGILOR – TRANSALPINA (regia Dumitru Budrala) a avut avanpremiera sâmbătă, 30 iulie în cadrul Festivalului folcloric "Sus pe muntele din Jina". Filmul va fi lansat oficial în luna septembrie.

10.000 de spectatori s-au bucurat de o proiecție-eveniment în aer liber, pe un ecran uriaș, în apropiere de Drumul regelui, cel mai frumos mod posibil în care filmul ar fi putut fi expus pentru prima dată. Chiar acolo, în mijlocul magiei, în locul în care cu zeci de ani în urmă, copilul Dumitru Budrala descoperea mitologia unică în lume a unui drum mai frumos și mai presus de oricare altul. Fascinația și pasiunea pentru legendele locului l-au urmărit până în prezent, așa că vreme de câțiva ani buni regizorul Dumitru Budrala a filmat, s-a documentat, a povestit cu oamenii locului și așa a luat naștere unul dintre cele mai așteptate filme ale sale: DRUMUL REGILOR – TRANSALPINA.

"Ne bucurăm foarte mult că am avut onoarea să prezentăm în premieră absolută filmul DRUMUL REGILOR - TRANSALPINA, aici, chiar aproape de Drumul Regilor. O surpriză extrem de plăcută a fost interesul copleșitor al oamenilor pentru acest film, 10.000 de spectatori, mult peste așteptările noastre. Publicul atât de numeros care a urmărit filmul minut de minut în tihna nopții, exprimă interesul și nevoia oamenilor de a descoperii spațiul fizic în care trăiesc, dar și poveștile reale sau imaginare care se leagă de aceste peisaje inedite. În acest film am încercat să adun și să evoc poveștile care au răsărit și s-au întâmplat de-a lungul secolelor în aceste locuri apreciate internațional pentru frumusețea și unicitatea lor", a declarat Dumitru Budrala după proiecția filmului. "Filmul este mărturisirea lui Dumitru Budrala. Filmul este fabulos și necesar ca vatra pentru pâine și obârșiile noastre pentru născuții lor", a declarat Emil Hurezeanu, Ambasadorul României la Berlin.

Filmul este  o producție Astra Film Sibiu, CNM ASTRA și Consiliul Județean Sibiu cu sprijinul Ministerului Culturii și al Centrului Național al Cinematografiei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel