EXCLUSIV  Drulă, la DC News: De ce nu avem autostrăzi / video

Sursă foto: Facebook Cătălin Drulă
Sursă foto: Facebook Cătălin Drulă

Președintele USR și fostul Ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, a fost întrebat la conferința Upgrade România: Este nevoie de un pact național de transporturi, realizată de DC News, care este motivul pentru care el consideră că țara noastră nu are încă autostrăzi suficiente.

Cătălin Drulă susține că motivul principal stă în faptul că politicienii români gândesc pe termen scurt, asigurându-se înainte de toate că au ce să livreze electoratului înainte ca posturile să le fie puse în pericol.

Astfel, aceștia adesea se orientează către proiecte cu o anvergură mai scăzută, care pot fi realizate cât mai repede cu putință.

Fostul ministru al Transporturilor a făcut referire și la numărul mare de oficiali care au ocupat acest post, de la revoluție încoace, subliniind faptul că media este de aproape 1 ministru pe an.

Realizarea de autostrăzi nu este în specificul politicienilor români

„Să spunem că în prima decadă de după Revoluție nu am avut bani, iar apoi a intervenit factorul politic prin deprofesionalizarea instituțiilor care ar trebui să se ocupe de infrastructură în România. Infrastructura complexă este un proiect pe termen lung, proiectele țin 5,7,8, chiar 10 ani dacă vorbim despre autostrăzi montane- de la concepție până la momentul efectiv în care circulăm.”

„Politicienii vor rezultate pe care să le poată arăta în câteva luni, la alegerile care urmează, anul viitor, să spunem, și atunci este foarte puțin ofertant pentru clasa politică să pregătească lucruri care se vor vedea în 3 sau în 5 sau în 7 ani.”

„La fel cum este neofertant să eviți un rău acum, dar ale cărui consecințe se vor vedea peste 3 sau 5 sau 7 ani, pentru că știm foarte bine... memoria este scurtă și e greu să mergi în urmă și să își dai seama că problema e într-o decizie luată acum 3 sau 5 sau 7 ani.”

„Atunci, infrastructura fiind prin esența ei, mă refer la proiecte în relief greu, un proiect cu un ciclu mare de implementare, specificul nostru politic, cu schimbări foarte dese... ați enumerat miniștrii și sunt aproape câți ani sunt după revoluție... nu s-a pretat pe ce poate presta administrația centrală, politizată, din România”, a spus Cătălin Drulă, în exclusivitate pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel