Dragnea, o nouă propunere pentru schimbarea legii ANI, susține prim-vicele ACoR

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Prim-vicepreședintele Asociației Comunelor din România (ACoR), Mariana Gâju, primar al comunei constanțăne Cumpăna, spune că vicepremierul Liviu Dragnea a depus o nouă propunere de modificare a legii ANI. Prima tentativă a social-democratului s-a lovit de avizul negativ al Ministerului Justiției.

Al doilea proiect depus de Dragnea este o varianta îmbunătățită a primului, susține Gâju. ”Domnul Liviu Dragnea a depus la Ministerul Justiţiei o revenire, (...) o îmbunătăţire. (...) Este clar că s-a revenit asupra primei intenţii de modificare a Legii ANI”, spune prim-vicepreședintele ACoR, citată de Agerpres.

Ea amintește că peste o mie de primari din întreaga țară, 37 dintre ei din Constanța, au fost declarași incompatibili de Agenția Națională de Integritate.

La presiunile baronilor locali. Liviu Dragnea a depus luna trecută un proiect de modificare a legii 161/2003 (art. 87, lit. f), astfel încât primarilor să li se permită să facă parte din Adunările Generale ale Acționarilor (AGA), în cadrul societăților comerciale.

Ministerul Justiției, condus de Robert Cazanciuc, a dat aviz negativ proiectului ce i-ar fi scăpat de incompatibilitate pe primari, consilieri și șefi de consilii județene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel