Dragnea, discuție cu Netanyahu după Iohannis. Țapardel, SEMNAL din PE: Nu o putem trata la modul acesta

Preşedintele Klaus Iohannis a avut o discuţie telefonică, vineri, cu premierul Israelului, Benjamin Netanyahu. Ulterior, și Liviu Dragnea a purtat o discuție telefonică cu Benjamin Netanyahu. Claudia Țapardel, europarlamentar PSD, subliniază că România trebuie să se afirme la nivelul UE și singura cale posibilă e prin consens politic intern. 

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, telefonic, cu premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, căruia i-a spus că România își menține aceeași poziție pe care a avut-o și în Adunarea Generală a ONU cu privire la mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. România s-a abținut de la vot. 

După acest anunț, potrivit Antena 3, și președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a avut o discuție cu premierul Benjamin Netanyahu, la ora 15:30.  

[citeste si]

Europarlamentara PSD Claudia Țapardel a subliniat, la Antena 3: ”România va deține președinția Consiliului Uniunii Europene și va trebui să aibă câteva obiective strategice inclusiv în ceea ce privește politica internațională și externă a UE. Cred că pentru România, dacă a ratat să marcheze și să se afirme la ONU, poate să facă acest lucru la nivelul UE și să joace rolul de mediator. Dincolo de clivajul din societatea românească, pe care, în mod onest și cinstit, se vede că noi, cei care guvernăm această țară, nu ni-l dorim, trebuie să ne punem la masă și să luăm o decizie în consens pentru că, în ceea ce privește politica externă a României, atât președintele are un rol foarte important, cât și Guvernul României. Evident, și Parlamentul prin politica de afaceri externe și diplomatică.

Consensul, VITAL

Este foarte important să ne așezăm la aceeași masă și aceasta este o decizie geostrategică foarte importantă. Nu o putem trata la modul acesta: ne informează președintele pe de-o parte că a avut o conversație cu domnul Netanyahu, ne informează președintele Camerei pe de altă parte. Cred că-n momentul de față, așa mi s-ar părea firesc: președintele României ar fi trebuit să pună mâna pe telefon, să-i sune pe dl Tudose și pe dl Meleșcanu și să ia o decizie ce ține de politica externă a României, într-un moment foarte important pentru țara noastră.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel