Două ținte atinse în conferința candidatului comun Cătălin Cîrstoiu. Bogdan Chirieac, analiză de culise. Așa l-au scos din joc pe Nicușor Dan

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Află ce declarații a făcut analistul politic Bogdan Chirieac. 

„Au fost atacuri foarte puternice, dar până la urmă conferința de presă de astăzi a avut două ținte, în opinia mea atinse amândouă.

Prima țintă a fost să-i crească notorietatea profesorului Cătălin Cîrstoiu, căci cea mai mare problemă a domniei sale acum este notorietatea, nu-l cunoaște lumea. După care va urma favorabilitatea, asta depinde de campania electorală pe care o face.

A doua chestiune era să fie numit Cristian Popescu Piedone drept contra-candidat al lui Cătălin Cîrstoiu pentru a fi scos de joc Nicușor Dan. Cred că deocamdată ambele ținte au fost atinse. Reacția lui Marcel Ciolacu vizavi de Cristian Popescu Piedone, cum o să stea el la masă cu Comisia Europeană și cum va atrage el fonduri europene, a avut parte de o contra-reacție dură a lui Cristian Popescu Piedone, care l-a atacat direct pe Marcel Ciolacu. Deci, din acest punct de vedere și punctul acesta s-a îndeplinit. Mai departe, campania. Nu uitați totuși, că cele două partide, PSD și PNL, au mulți simpatizanți, nu știu membri câți au, dar simpatizanți au mulți în București și această zestre de simpatie, o parte din ea se transferă automat asupra medicului Cătălin Cîrstoiu, mai departe e campanie electorală”, a precizat analistul politic Bogdan Chirieac.

Tristețea Gabrielei Firea

„Reacția doamnei Firea cum vi s-a părut?”, a întrebat realizatoarea emisiunii ”Politica Zilei”, Ioana Constantin.

„Exact cum vi s-a părut și dumneavoastră. Doamna Firea n-a putut să-și ascundă tristețea și nici nu trebuia să o facă. Nici n-a pomenit numele lui Cătălin Cîrstoiu în declarația pe care a făcut-o, a vorbit de bucureșteni, că ea a mai fost primar general. A fost o decizie grea pentru Marcel Ciolacu să o scoată pe Gabriela Firea, dar cred că din punct de vedere tehnic a fost corect, că șansele doamnei Firea în fața lui Nicușor Dan nu erau prea mari”, a răspuns Bogdan Chirieac.

Vulnerabilitatea candidaților

„Poza la final, dacă va candida și Piedone, oare cum arată? Adică Piedone va rămâne în pole-position acolo sau se schimbă ceva?”, a mai întrebat Ioana Constantin.

„Eu n-aș risca în momentul acesta să fac nicio predicție. Eu cred că prima șansă o are Cătălin Cîrstoiu, a doua șansă o are Cristian Popescu Piedone și, mă rog, pe locul trei vine ”al meu”, Nicușor Dan. Să nu ignorăm campania electorală și ce va umple Internetul. Deci fiecare vulnerabilitate a candidaților va fi scoasă în evidență. Să nu uităm lucrul acesta. Dacă va fi nevoie să se dezgroape Colectivul, ca să îl lovească pe Piedone, vor dezgropa Colectivul”, a mai precizat analistul politic.

Ioana Constantin a întrebat: ”Deschide această candidatură culoarul unei candidaturi comune la prezidențiale PSD-PNL?”.

„Dacă onorabilul candidat al coaliției nu va câștiga primăria generală se încurcă complet lucrurile în toamnă la președinție. Sunt trei luni de zile, din iunie până în septembrie, și dacă eșecul apare acolo, cred că 90% vom avea candidați separați PSD - PNL la prezidențiale”, a conchis analistul politic Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel