Dosarul Trofeul calității: Referendum. Năstase: Simpatizanții mei o vor putea solicita

Adrian Năstase
Adrian Năstase

Adrian Năstase a scris despre ideea unui referendum pentru justiție. 

Premierul a arătat că dacă Iohannis va face o astfel de mișcare, atunci și susținătorii săi ar putea solicita un referendum pentru invalidarea soluției ÎCCJ în dosarul "Trofeul calității".

"A sosit vara. Caldura mare. Guvernul arunca cu zile libere in populatie. In curand, in calendar, vor fi mentionate, cu rosu, doar zilele lucratoare. In rest, „punti”.

Eu cred ça termenul de „incalzire globala” se refera si la situatia politica mondiala. Recentele decizii americane de modificare a taxelor vamale la unele produse importate din Europa, Canada si Mexic reprezinta o incalcare grava a normelor Organizatiei Mondiale a Comertului si vor genera un adevarat razboi comercial, in spirala. In acest fel „statul de drept mondial” va suferi. Dar si cei care nu au inteles ce inseamna „America first”.

In ceea ce priveste sanctiunile impotriva Rusiei, am constatat ca presedintele Macron a mers la Sankt Petersburg pentru a se intalni cu presedintele Putin si pentru a „pedepsi” Rusia cu noi contracte, in valoare de  un miliard de euro. Si fara a-i cere acordul lui Cristian Preda…

Inchisorile CIA. Grea problema cu valorile, principiile si statul de drept. Oricum, propun o modificare a codului nostru penal  pentru a-l pedepsi pe proprietarul apartamentului inchiriat si nu pe  individul care si-a injunghiat acolo o cunostinta.

Declanșarea unui referendum

Uneori afirm despre anumiti lideri romani ca au comportament de papagali. La ce ma refer? La faptul ca rostesc cuvinte dictate de altii.

Batalia pentru DNA. In continuare, nu se intelege ca este nevoie de reglementari  in zona parchetelor pentru a limita abuzurile. Schimbarea unei persoane nu va modifica fundamental lucrurile si nici mentalitatea celor 500 de procurori care au semnat scrisoarea in sprijinul „independentei justitiei”. Va modifica, cel mult, competitia pentru prezidentiale.

Mie mi s-a parut interesanta ideea referendumului referitor la decizia Curtii constitutionale. De ce? Pentru ca, pe baza unui astfel de precedent, dumneavoastra si simpatizantii mei din tara veti putea solicita un referendum pentru invalidarea hotararii date de Livia Stanciu in dosarul „Trofeul calitatii”.

PS In timpul asta, „Banda celor patru” comploteaza…", a scris Adrian Năstase pe blogul personal.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel