Dosarul TELEPATIA. CAB extinde sechestru pe averea lui Dan Voiculescu

Noul complet de la Curtea de Apel București se grăbesc pentru a da un verdict în dosarul "TELEPATIA", în care Dan Voiculescu este acuzat de o presupusă privatizare frauduloasă a ICA. Magistrații au decis ca pe data de 7 iulie să audieze toți martorii din dosar.

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au decis să instituie sechestru pe o parte din bunurile lui Dan Voiculescu, în dosarul în care este acuzat de presupusa privatizare frauduloasă a ICA. Voiculescu s-a prezentat marţi, pentru prima dată, în faţa noului complet de judecată, format din judecătorii Camelia Bogdan şi Mihai Alexandru Mihalcea. Avocaţii inculpaţilor au încercat să obţină o nouă amânare a procesului, solicitând schimbarea completului, însă cererea le-a fost respinsă.

Citește și: Dan Voiculescu: Kovesi pune presiune pe completul de judecată

Instanţa a stabilit să fie extins sechestrul asigurător în cazul mai multor acţiuni şi terenuri pe care Dan Voiculescu le donase fiicelor lui, Corina şi Camelia Voiculescu. Astfel, a fost pus sechestru asigurător pe 36 de hectare de teren din strada Gârlei, pe două seturi de peste 5.000 de acţiuni de la Grivco, unul donat Corinei Voiculescu şi celălalt Cameliei Voiculescu, precum şi pe două seturi de 9,9 milioane de acţiuni, în valoare de aproximativ două milioane de lei, de la Compania de Cercetări Aplicate şi Investigative.

Citește și: EXCLUSIV DC News: Documentul potrivit căruia Parchetul a început urmărirea penală în cazul lui Dacian Cioloș

De asemenea, completul de judecată format din Camelia Bogdan şi Mihai Alexandru Mihalcea, care judecă de marţi dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), a extins sechestrul asigurător şi pe mai multe bunuri ale celorlalte persoane acuzate în această cauză.

După această decizie a instanţei, avocaţii inculpaţilor i-au recuzat pe cei doi judecători, invocând faptul că au instituit sechestrul asigurător în această fază a dosarului.

Citește și: DOSARUL ICA: Cum acuză DNA pe cine nu are nicio legătură cu privatizarea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel