EXCLUSIV  Dosarul protestelor din 10 august, la DIICOT. Lucian Bolcaș: Trebuie să existe un alt motiv

Dosarul protestelor din 10 august 2018, de la așa-numitul protest al diasporei, a fost mutat la DIICOT, după ce Parchetul Militar și-a declinat competența. Avocatul Lucian Bolcaș a dat primele explicații pentru DCNews.  

”Declinarea competenței e un act procedural care se întâmplă în multe cazuri atunci când se constată că unitatea de parchet care este sesizată sau s-a sesizat pe acest dosar nu are competența prescrisă în procedura civică. Nu știu motivul exact și nu este public până acum motivul exact al declinării competenței pentru a-l putea comenta, dar, din punctul meu de vedere, mi se pare corect să fie efectuată cercetarea de un alt parchet, pentru că este vorba și de participarea la aceste evenimente a unui procuror militar care, evident, capătă o anume calitate procesuală în cadrul anchetei, e vorba despre procurorul militar care s-a considerat de serviciu în acea zi și care, în virtutea acestei atribuții, a pretins că putea să se plimbe prin piață, necunoscând exact ceea ce face acolo. Sigur că anchetarea de un alt organ de procuratură ar fi o soluție rezonabilă” a spus avocatul Lucian Bolcaș pentru DCNews.

Avocatul nu crede că motivul declinării dosarului protestelor din 10 august este lipsa competenței Parchetului Militar: ”Nu cred că acesta este motivul. Trebuie să existe un alt motiv”. 

După 11 luni, dosarul protestelor diasporei a fost mutat de la Parchetul Militar la DIICOT. 

Vezi și: DOSAR PROTESTE 10 AUGUST, mutat la DIICOT. Parchetul Militar și-a declinat competența

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel