Dosar Andrei Chiliman- Referatul procurorilor DNA. Informații incredibile

Referatul procurorilor DNA în dosarul primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, arată că firma Straco era ajutată să câștige licitații. Caietele de sarcini ar fi fost trucate.

Informațiile sunt în referatul DNA înaintat ÎCCJ cu propunerea de arestare preventivă a primarului Andrei Chiliman și a altor trei apropiați ai acestuia: Ion Brad- consilier local, Ioan Costescu- consilier personal al lui Andrei Chiliman, Vlad Moisescu- fost trezorier al PNL, potrivit Agerpres

Referatul procurorilor arată că în 2004, Vlad Moisescu i-ar fi impus lui Andrei Chiliman, ales în acel an primar al Sectorului 1, și echipei sale să lucreze cu Straco. Firma trebuia să asfalteze străzi și să anvelopeze blocuri. Până-n 2006, SC Straco ar fi primit contractele direct, datorită influenței lui Vlad Moisescu asupra lui Andrei Chiliman, Ioanei Costescu și directorului ADP Eugen Milea. După ce în 2006 a apărut OUG 34/2006, compania era ajutată să câștige licitațiile prin trucarea  caietelor de sarcini.

Documentul mai arată că Vlad Moisescu ar fi susținut la Primăria sectorului 1 interesele firmelor Straco și Romprest pentru că o parte din banii de pe contractele încheiate s-ar fi întors la acesta și "la funcționarii de rang înalt din primărie cu titlu de mită sau pentru traficul de influență exercitat". Procurorii mai susțin că reprezentanții firmei Straco remiteau un procent de 10-15% din contractele atribuite, fapt ce se întâmpla de trei-patru ori pe an.

Bani pentru protecție în mass-media

"Sumele erau plătite în numerar (lei sau euro), iar Vlad Moisescu verifica de fiecare dată dacă banii primiți reprezentau procentul de 10% — 15% solicitat din sumele încasate de Straco. (...) În cazul Romprest, Vlad Moisescu a solicitat ca parte din procentul stabilit de 10% — 15% să fie plătită prin achitarea contravalorii unor servicii de publicitate către B1 TV, România TV, prin care își asigura protecție atât lui, cât și lui Chiliman Andrei și Ioana Costescu. Această protecție consta în faptul că nu apărea nimic negativ despre ei în mass-media, iar dacă în mod întâmplător ar fi apărut ceva, aceștia ar fi avut capacitatea să oprească speculând relația contractuală", mai este precizat în referat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel