Dosar 10 august | UDMR crede că se poate găsi o cale de atac pentru reluarea anchetelor

DC News
DC News

Liderul UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, a declarat că nu i-a plăcut că dosarul '10 august' a fost îngropat şi că susţine reluarea anchetei referitoare la evenimentele din acea zi dacă "se poate găsi o cale de atac".

"Nu cunosc dosarul. Dacă se poate găsi o cale de atac şi o reluare a anchetelor, susţin acest lucru, dar nu depinde de mine, nu depinde de niciun om politic. Nu mi-a plăcut că a fost îngropat acest dosar, cum nu mi-a plăcut că a fost îngropat dosarul din Revoluţie sau multe dosare de după Revoluţie, cum este îngropat şi nu s-a clarificat nimic despre evenimentele de la Tg Mureş din 1990", a afirmat, duminică, Kelemen, la Prima TV, potrivit Agerpres.

Kelemen a precizat că Dacian Cioloş nu a propus în Coaliţie o anchetă parlamentară pentru Dosarul '10 august', dar a punctat că "orice comisie de anchetă poate să ducă lucrurile înainte sau poate să îngroape şi mai adânc lucrurile".

Joi, preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut ministrului Justiţiei, Stelian Ion, să explice public "de urgenţă" cum s-a ajuns în situaţia ca dosarul "10 august" să fie clasat.

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a subliniat vineri că nu poate interveni în dosarul "10 august" şi că ar fi foarte grav să se întâmple acest lucru, adăugând că răspunsurile în ceea ce priveşte clasarea acestui dosar ar trebui să vină din partea sistemului judiciar.

Stelian Ion a afirmat că dosarul '10 august' "nu se termină aici", motivând că sunt anchete în aceeaşi cauză încă în desfăşurare, şi s-a pronunţat pentru aşteptarea motivării deciziei prin care a fost respinsă cererea de redeschidere a cazului.

"E foarte important să aşteptăm motivarea încheierii de respingere a acelei cereri de redeschidere a dosarului. Acea încheiere pronunţată de judecător de cameră preliminară este una definită, însă până nu vedem motivarea nu putem avea o privire de ansamblu cât de cât clară asupra a ce s-a întâmplat din punct de vedere procedural, din punct de vedere a anchetei desfăşurate şi din punct de vedere al adevărului. Solicitarea mea pentru toată lumea, solicitarea mea pentru public, pentru cei care au formulat aceste plângeri, printre care mă număr şi eu, să avem răbdare să vedem acea motivare", a afirmat Stelian Ion, la Ministerul Justiţiei.

El a adăugat că mai există părţi disjunse din această cauză cu privire la alte peroane, în care se continuă cercetările. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel