EXCLUSIV  Dora Oprina, interviu. Experiență spectaculoasă: Trandafirii care nu mor au ajuns la Guvern

Claudia Dora Oprina, designer floral, este un om care împrăștie bucurie în jurul ei pentru că nu vinde flori, ci dăruiești ani.

Am cunoscut-o în timp ce căutam să fac cadou un sfert de veac. Și da, Claudia Dora Oprina este acolo când ai nevoie de ea. Un aranjament floral cu trandafiri criogenați este un dar original cu ajutorul căruia amintirile se păstrează intact mai mulți ani și poate fi realizat într-o gamă variată de culori, conform preferințelor. 25 de ani au ajuns și la un vicepremier. Nu știm la cine, pentru că designerul floral a făcut o livrare anonimă și a vrut să păstreze, în continuare, secretul. Claudia Dora Oprina a povestit, într-un interviu pentru DC News, poate despre una dintre cele mai inedite experiențe cu trandafirii criogenați.

(w670)

DC News: Ai lucrat în mediul corporatist timp de 23 de ani. Acum ești într-un domeniu total opus, cel puțin așa pare din exterior. Cum ai descoperit pasiunea pentru flori, de fapt, de a lucra cu florile?

Într-adevăr, îmi desfășor activitatea într-un domeniu total opus, am trecut de la statutul de angajat la cel de angajator și sunt încântată că am avut curajul să fac acest pas. Pasiunea pentru flori a existat dintotdeauna, o rază de bucurie mă cuprindea ori de câte ori așezam flori în glastră, până când mi-am dat seama că trebuie să fac asta pentru mine, că este ceea ce-mi aduce împlinirea la 44 de ani. Apoi, pe măsură ce am început să citesc și să mă documentez, am simțit că totul se leagă, că totul are un sens, că ceea ce făceam până acum o făceam instinctiv, doar că așa simțeam din interior. Astfel, am urmat cursuri de specialitate cu floriști români și internaționali, am asistat la workshop-uri în țară și în străinătate, am participat la Concursul Național de Aranjamente Florale. Am simțit că doza de talent, creativittate, pasiunea și buna dispoziția se îmbină perfect pentru această meserie, iar satisfacția este de nedescris, pentru că, efectiv, mă regăsesc în ceea ce fac.

(w670)

DC News: Cum îmi place mie să zic: tu nu dăruiești flori, ci ani. Cum este să realizezi flori care durează ani întregi?

Este foarte frumos cum îmi spui, mulțumesc! Așa este, prin creațiile mele, dăruiesc bucurie și emoție care durează și se păstrează impecabil, ca atunci când au fost dăruite. Sunt persoane care s-au transformat din destinatar în expeditor, care îmi spun "am primit un trandafir criogenat Dora Bloom, acum ceva timp și s-a păstrat intact!" și doresc să ofere la rândul lor un astfel de cadou. Sentiment de mulțumire și satisfacție: magic!

(w670)


DC News: Cum trebuie să păstrăm un aranjament floral care să dureze chiar mai mulți ani? Care sunt secretele?

Florile sunt delicate, vor iubire și atenție. Ele nu trebuie așezate în vreun colț, florile se expun la vedere, pentru a fi admirate, dar să și aducă bucurie privitorului. Secretele sunt ușor de descifrat: florile conservate se feresc de razele puternice ale soarelui, de bătaia directă a aerului condiționat și de umezeală. Florile prezervate nu îți ocupă timpul cu întreținerea lor pentru a-și păstra aspectul catifelat, de proaspăt cules.

DC News: Vorbește-mi despre cea mai spectaculoasă livrare pe care ai făcut-o.

Fiecare livrare a mea este spectaculoasă! Clienții Dora Bloom îmi sunt la fel de dragi și sunt la fel de importanți, fie că sunt nepoți care oferă bunicilor floarea preferată (urându-le astfel "viață frumoasă mulți ani, în continuare"), fie că sunt părinți care oferă micuțului lor proaspăt-venit pe lume trandafirul care să reziste chiar până la majorat, fie că este un tânăr îndrăgostit care va șopti cu emoție un 'Te Iubesc!', fie că este o tânără care-și va păstra buchetul de mireasă intact, împreună cu amintirile din timpul slujbei de cununie. Ce să-ți spun: despre o livrare exact la ora 12 noaptea, despre un inel plasat între petalele unui trandafir, despre comenzile livrate la distanță în Anglia, Belgia, Franța, America și chiar Rio? Spectaculos, nu?

(w670)


DC News: Am aflat că ai trimis un aranjament și unui vicepremier la rugămintea unui client. Cum a fost experiența?

Mulțumesc pentru această întrebare, foarte important. Trandafirii criogenați, plantele prezervate se oferă în egală măsură și domnilor. Este cadoul perfect pentru orice vârstă, orice preferință și, iată, pentru orice statut.

Poate că această experiență a fost de două ori mai spectaculoasă căci a trebuit să trec de ceva subalterni ca să ajung la domnul vicepremier fără să menționez numele destinatarului cadoului. Sigur că la poarta instituției a trebuit să explic ce aveam de oferit, că a trebuit să verifice florile și să le treacă prin filtrul de control. Abia după ce am primit mesajul de mulțumire, pentru că surpriză a fost una reușită, am realizat că Dora Bloom va lumina cu satisfacție o încăpere și că va aduce ceva zâmbete de admirație, pentru că nu a fost un simplu aranjament floral cu trandafiri criogenați, a fost o creație în culorile tricolorului și pot spune că sunt mândră că Dora Bloom a fost aleasă.

(w670)

Claudia Dora Oprina

DC News: Suntem curioși dacă și lalele pot fi criogenate. Nu am văzut nicăieri sau nu am găsit lalele criogenate. Se pot comanda?

În prezent, lucrăm cu trandafiri, bujori, garoafe, crizanteme, hortensie, cale, tuberoze, orhidee și o gamă variată de foliaj. Producătorii cu care noi colaborăm sunt certificați internațional, produsele sunt de calitate superioară, iar metodele lor de prelucrare și stabilizare le-ar permite conservarea lalelelor.

(w670)

Trandafirii pot fi cumpărați de pe dorabloom.ro/.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel