Donald Trump, vizat personal în ancheta arhivelor Casei Albe

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Donald Trump, preşedinte al SUA între 2016 şi 2020, a fost informat oficial că este anchetat în dosarul arhivelor Casei Albe. 

Această nouă etapă, care lasă deschisă posibilitatea unei noi posibile inculpări a lui Donald Trump, este încă o neplăcere juridică pentru omul care spera la un nou mandat de preşedinte în 2024. 

Fostul locatar al Casei Albe este acuzat că a păstrat cutii întregi de documente, inclusiv unele clasificate drept secrete, după plecarea sa de la Washington în 2021 şi că a refuzat să le returneze, încălcând legile federale.

Presa americană nu spune când a fost informat fostul preşedinte, dar potrivit CNN, avocaţii săi s-au întâlnit luni cu oficiali ai Departamentului de Justiţie, inclusiv cu procurorul special Jack Smith, care supraveghează ancheta independentă.

Donald Trump, care este în prezent, în sondaje, cu mult înaintea celorlalţi candidaţi la nominalizarea republicană, s-a prezentat constant drept o victimă a "persecuţiei politice"."Cum a putut Ministerul Justiţiei să mă pună sub acuzare când nu am făcut nimic", a scris el luni pe reţeaua Truth Social, în timp ce avocaţii săi erau primiţi de oficiali ai acestui minister, scrie Agerpres. 

Mike Pence va candida la prezidenţiale. Ce relaţie a avut cu Donald Trump 

Pence și-a prezentat recordul de congressman și guvernator al Indianei, timp în care a susținut legislația împotriva avortului și a extins cheltuielile guvernamentale, și a repetat idei din videoclipul său de campanie lansat cu câteva ore mai devreme, inclusiv abordarea inflației, a datoriei naționale și a problemelor de la granița dintre SUA și Mexic.

El a vorbit, de asemenea, despre mandatul său ca vicepreședinte, promovând unele dintre politicile pe care el și Trump le-au asumat în mandatul lor.

„Am fost mândru că sunt alături de președintele Donald Trump în fiecare zi”, a spus Pence.

Dar Pence s-a despărțit de Trump pe 6 ianuarie 2021, când Congresul s-a reunit pentru a certifica victoria lui Biden, spunând că nu are autoritatea de a decide ce voturi electorale ar trebui numărate. Acest lucru i-a înfuriat pe unii susținători ai lui Trump, un grup mic care striga „să-l spânzurăm pe Mike Pence!” în timp ce manifestanții luau cu asalt Capitoliul SUA.

„Poporul american merită să știe că în acea zi, președintele Trump a cerut ca eu să aleg între el și constituție. Acum, alegătorii se vor confrunta cu aceeași alegere”, a spus Pence miercuri.

CITEŞTE AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel