Donald Trump, sancțiuni împotriva Rusiei: Fără indulgență

Bogdan Bolojan / 22 feb 2018 / 09:33 Salveaza PDF Comentarii
Donald Trump
Descriere foto: Donald Trump

Casa Albă intenţionează să adopte sancţiuni suplimentare împotriva Rusiei, au anunţat miercuri înalţi responsabili ai Administraţiei Trump, respingând acuzaţiile de "indulgenţă" la adresa Moscovei, informează joi AFP. 

Congresul american s-a pronunţat deja pentru sancţiuni împotriva Rusiei, acuzată de americani de amestec în alegerile prezidenţiale din 2016. Însă la 30 ianuarie, Trezoreria americană s-a rezumat la publicarea unei liste cu 200 de responsabili ruşi, fără a anunţa măsuri punitive imediate.

Exprimându-se sub acoperirea anonimatului, înalţii oficiali ai Administraţiei Trump au explicat că a fost înfiinţat "un grup de lucru" pentru a preveni orice nouă ingerinţă în alegerile parlamentare din toamnă. Iar în prezent se lucrează la introducerea de sancţiuni legate de acţiunile de destabilizare a sistemului electoral american imputate Moscovei în timpul campaniei prezidenţiale din 2016, care l-a adus pe Donald Trump la Casa Albă.

Avertismente pentru tranzacții cu Rusia 

"Muncim enorm, tratăm aceasta cu foarte mare seriozitate, este o problemă de securitate naţională", a dat asigurări un responsabil al Administraţiei americane.

Guvernele străine au fost atenţionate că sunt ameninţate cu sancţiuni dacă vor intra în "tranzacţii semnificative" cu armata rusă, potrivit aceloraşi oficiali. Acest lucru se referă, de exemplu, la Turcia, aliată în cadrul NATO, care a anunţat achiziţia de sisteme ruse de apărare antiaeriene S-400.

"Câteva ţări mari" reconsideră achiziţiile de armament după aceste avertismente americane, a dat asigurări unul dintre aceşti responsabili americani.

Congresul a aprobat o serie de sancţiuni împotriva Rusiei în iulie, iar Administraţia americană avea termen până la sfârşitul lui ianuarie pentru a le pune în aplicare. 

Unul dintre oficiali a subliniat necesitatea de a lucra în mod discret: este de preferat să se evite scurgerile către mass-media, ce le-ar putea permite instituţiilor sau indivizilor vizaţi să transfere fonduri în noi conturi bancare sau să ia alte măsuri menite să limiteze efectele sancţiunilor, relatează Agerpres.

[citeste si]


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26