Donald Trump l-a demis pe consilierul pentru securitate naţională John Bolton

Donald Trump FOTO AGERPRES
Donald Trump FOTO AGERPRES

Preşedintele american Donald Trump a anunţat marţi eliberarea din funcţie a consilierului său pentru securitate naţională, John Bolton, invocând ''puternice dezacorduri'' faţă de ''multe dintre sugestiile sale'', dar Bolton sugerează că şi-a oferit singur demisia, informează agenţiile Reuters şi EFE.

L-am informat aseară pe John Bolton că nu mai este nevoie de serviciile sale la Casa Albă. Am avut puternice dezacorduri faţă de multe dintre sugestiile sale, la fel ca alţii din Administraţie, a scris Trump pe Twitter.

Bolton, cunoscut drept un 'hawk (şoim - termen care îi desemnează pe adepţii unei linii dure în politica externă americană n.red), a fost al treilea consilier pentru securitate naţională al lui Trump şi s-a remarcat prin presiunile exercitate asupra preşedintelui de a fi mai ferm în chestiuni precum abordarea faţă de Coreea de Nord.

El a preluat acest post în aprilie 2018, înlocuindu-l pe H.R. McMaster. Bolton a avut divergenţe şi cu secretarul de stat Mike Pompeo, considerat a fi printre politicienii cei mai loiali lui Trump.

Avansând o versiune diferită faţă de cea a preşedintelui, Bolton a scris pe Twitter: "Mi-am oferit aseară demisia şi preşedintele Trump a spus 'hai să vorbim despre ea mâine' .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel