Donald Trump, înfrângere umilitoare în fața lui Ted Cruz

Donlad Trump a suferit o înfrângere umilitoare în fața senatorului texan Ted Cruz, în cadrul alegerilor primare republicane din Iowa.

Senatorul ultraconservator de Texas Ted Cruz a câștigat alegerile primare republicane în statul american Iowa. Miliardarul Donald Trump s-a clasat pe locul al doilea, urma la distanţă mică de senatorul Marco Rubio.

Potrivit primelor rezultate difuzate de televiziunile americane, Ted Cruz a obținut în jur de 27,7 % din voturi în acest stat rural, primul care a votat pentru a-l desemna pe candidatul fiecărui partid în cursa pentru președinție.

În fața susținătorilor săi, Ted Cruz — care a beneficiat de voturilor adepților Bisericii evanghelice (63 % dintre alegători în Iowa) — și-a început discursul invocându-l pe Dumnezeu.

"Viitorul președinte al SUA nu va fi ales de canalele media, de establishment-ul de la Washington, de lobbyști, ci de popor, poporul american", a declarat el.

"Această seară este o victorie pentru milioanele de americani care au avut de suportat povara a șapte ani de compromis total în afara controlului Washingtonului", a mai spus Cruz, citat Agerpres.

Donald Trump, multă vreme în fruntea sondajelor, a primit 24,3 % din voturi, urmat îndeaproape de Marco Rubio, cu 23 %.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel