Donald Trump, acuzație la adresa Twitter: ''Blochează republicani de seamă''

Donald Trump
Donald Trump

Donald Trump a acuzat Twitter că restricţionează vizibilitatea unor republicani de seamă. Președintele american a promis că va ancheta această practică ilegală.

Twitter blochează republicani de seamă. Nu este bine. Vom ancheta fără întârziere această practică discriminatorie şi ilegală!, a scris preşedintele republican pe Twitter. 

Practica de blocare ('shadow banning') implică limitarea vizibilităţii unui utilizator în rezultatele de căutare. 

Comentariile lui Trump survin ca urmare a unei relatări de miercuri din Vice News potrivit căreia Ronna McDaniel, preşedinta Comitetul Naţional Republican, şi alţi republicani, inclusiv purtătorul de cuvânt al lui Donald Trump Jr., au fost ţinta practicii de blocare a vizibilităţii lor pe Twitter. 

Ideea potrivit căreia companii de social media ar suprima anumite opinii politice ar trebui să-l îngrijoreze pe fiecare american. Twitter datorează răspunsuri publice la ceea ce se întâmplă de fapt, a scris pe Twitter Ronna McDaniel. 

Răspunsul Twitter

Twitter nu a comentat postarea lui Trump pe această temă, dar, potrivit unui purtător de cuvânt al său, compania nu blochează vizibilitatea. 

Suntem conştienţi de faptul că unele conturi nu apar automat în căsuţa noastră de căutare şi pregătim o modificare pentru a rezolva acest lucru, a precizat purtătorul de cuvânt într-un comunicat. Twitter a menţionat că tehnologia folosită se bazează pe comportamentul utilizatorului, şi nu pe opiniile lui politice. 

Twitter - schimbare politică

Twitter a recurs la o schimbare de politică pe 12 iulie pentru a creşte credibilitatea serviciului şi pentru a reduce o presupusă fraudă. Aceasta îi costă pe 100 cei mai populari utilizatori pierderea a circa 2% din abonaţi în medie, potrivit firmei de date social media Keyhole. 

Schimbarea l-a costat pe preşedintele Barack Obama pierderea a circa două milioane de 'urmăritori' până în dimineaţa de după introducerea modificării şi pe cântăreţii Katy Perry şi Justin Bieber - câte trei milioane, a relatat The Washington Post, citând compania de analiză Twitter Counter. 

Potrivit relatărilor publicaţiei, contul lui Trump a pierdut peste 200.000 din cei 53 de milioane de abonaţi ai săi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel