Doliu în presă. Un jurnalist francez a fost ucis de ruși în Ucraina. Emmanuel Macron, reacție

Doliu în presă. Un jurnalist francez a fost ucis de ruși în Ucraina. Emmanuel Macron, reacție / Foto: Pixabay, de Ingo Kramarek
Doliu în presă. Un jurnalist francez a fost ucis de ruși în Ucraina. Emmanuel Macron, reacție / Foto: Pixabay, de Ingo Kramarek

Un jurnalist francez a fost ucis în Ucraina.

Jurnalistul francez Frederic Leclerc-Imhoff, care lucra în Ucraina, a fost rănit de moarte, a declarat luni președintele francez Emmanuel Macron.

"Jurnalistul Frédéric Leclerc-Imhoff a fost în Ucraina pentru a raporta realităţile ostilităţilor. În timp ce se afla într-un autobuz de misiune umanitară cu civili forţaţi să fugă de bombele ruseşti, a fost rănit mortal", a scris liderul francez pe reţelele sale de socializare.

Macron a transmis condoleanțe rudelor jurnalistului.

"Condoleanțe familiei, rudelor și colegilor lui Frédéric Leclerc-Imhoff. Tuturor celor care îndeplinesc dificila misiune de informare în teatrele de operații, vreau să reiterez sprijinul necondiționat al Franței.", a mai scris Macron.

Ministrul francez de externe Catherine Colonna, la rândul ei, a declarat că jurnalistul se află în regiunea Severodoneţk. Ea a numit moartea lui un eveniment „foarte șocant”. Potrivit presei franceze, jurnalistul a lucrat pentru France Television și BFM-TV.

BFMTV, mesaj după moartea jurnalistului francez


Canalul de știri BFMTV a declarat într-un comunicat că a fost „profund întristat” să anunțe moartea lui Frédéric Leclerc-Imhoff, în vârstă de 32 de ani, care a lucrat pentru ei timp de șase ani, adăugând că jurnalistul și cameramanul au fost răniți pe drumul spre Lysychansk, scrie The Guardian.

„Reporterul nostru relata despre războiul în curs. El a fost lovit de schije în timp ce urma o operațiune umanitară într-un vehicul blindat, luni. Era însoțit de colegul său, Maxime Brandstaetter, care a fost rănit ușor în timpul acestei lovituri, și de rtraducătorul lor, Oksana Leuta, care a scăpat nevătămată”, a spus postul de știri.

BFMTV a spus că tragedia „ne reamintește de pericolele cu care se confruntă toți jurnaliștii care raportează  despre acest conflict cu riscul vieții, de mai bine de trei luni”. Comitetul pentru Protecția Jurnaliștilor, un grup internațional de advocacy a presei, a declarat că peste o duzină de jurnaliști au fost uciși în timp ce relatau despre conflictul din Ucraina.

Guvernatorul regional al orașului Luhansk, Serhiy Haidai, a declarat pe Telegram că vehiculul blindat de evacuare a intrat „sub focul inamicului” când mergea să adune 10 oameni din zonă. Nu a existat niciun comentariu imediat din partea autorităților ruse, care au negat în mod repetat că au vizat civili în Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel