Doi sportivi, un pugilist american și un hocheist canadian, au obținut cetățenia rusă

FOTO: Freepik @user23415576
FOTO: Freepik @user23415576

Un pugilist american și un hocheist canadian au obținut cetățenia rusă. Decretul semnat de președintele Vladimir Putin a fost publicat marți.

Vladimir Putin, președintele Federației Ruse, a acordat cetățenia rusă pugilistului american Kevin Johnson și jucătorului canadian de hochei pe gheață Brendan Leipsic, conform unui decret publicat marți pe site-ul Guvernului de la Moscova, scrie Reuters, citat de Agerpres.

Ziarul rus Izvestia a relatat în septembrie că boxerul de categoria grea Kevin Johnson i-a cerut lui Putin cetățenia rusă, la scurt timp după ce pugilistul a adoptat patronimul rusesc Vladimirovici - decizie pe care a spus că a luat-o în onoarea liderului de la Kremlin.

Brendan Leipsic, care a fost dat afară de Washington Capitals în 2020 după ce a făcut comentarii misogine și remarci nepotrivite despre alți jucători, a evoluat de atunci pentru echipe rusești de hochei pe gheață. În iulie 2023, presa rusă a anunțat că i-a scris lui Putin cerându-i cetățenia.

”Nu este un secret că s-a confruntat cu nedreptatea în America de Nord, dar a simțit întotdeauna mult sprijin din partea fanilor, antrenorilor și coechipierilor aici, în Rusia. Jucătorul său preferat este Alexander Ovechkin și a crescut urmărind jucători ruși legendari precum Pavel Bure. Într-o zi, poate că și Brendan însuși va juca pentru echipa națională a Rusiei.

Aceasta este o poveste importantă pentru SKA și pentru hocheiul pe gheață rusesc în ansamblu. Vom face totul pentru a ne asigura că dorința lui Brendan de a primi cetățenia rusă va deveni realitate. Acesta este un pas îndrăzneț, care implică multă responsabilitate, și nu poate fi decât binevenit”, se arată în presa rusă cu privire la cazul lui Leipsic.

Amintim că Rusia a acordat anterior cetățenia unui șir de celebrități occidentale care au solicitat-o și s-au declarat public în sprijinul Rusiei, inclusiv actorului american Steven Seagal și actorului francez Gerard Depardieu.

Citește și: Steven Seagal nu va renunța la pașaportul rusesc dar va reconsidera rolul de ”trimis special” al Rusiei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel