Doi cetățeni turci, acuzați de spionarea lui Erdogan, prinși în România

Doi cetățeni turci, acuzați că au montat un dispozitiv de interceptare în biroul lui Recep Tayyip Erdogan au fost arestaţi pe teritoriul României. 

Cei doi cetăţeni turci, în vârstă de 40 și 42 de ani, daţi în urmărire internaţională pentru infracţiuni asimilate spionajului şi interceptări ilegale au fost prinşi de poliţişti în Vama Nădlac, pe unde încercau să iasă din țară. Ei au fost arestați provizoriu pentru 39 de zile. Instanţa din Timişoara a cerut autorităţilor turce documente suplimentare.

"Nu s-a decis extrădarea pentru că judecătorii de la Curtea de Apel Timişoara au nevoie de documente suplimentare din partea autorităţilor turce. Având în vedere că Turcia nu face parte din Uniunea Europeană şi nu este vorba de un mandat european de extrădare, solicitarea se va transmite de către Ministerul român de Justiţie către Ministerul de Justiţie din Turcia", a explicat Cristian Pup, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Timişoara, potrivit Mediafax

Cei doi au spus în sala de judecată că se gândesc să ceară azil politic în România. Infracțiunile de care sunt acuzați le-ar aduce celor doi bărbați câte 40 de ani de închisoare în Turcia. 

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat, vineri, la o întâlnire cu oameni de afaceri, că doi suspecţi că au montat un dispozitiv de interceptare a conversaţiilor în biroul său au fost arestaţi pe teritoriul României.

"Procedurile pentru extrădare au fost iniţiate; vor fi aduşi în Turcia cât mai rapid", a spus Erdogan.

Cetățenii turci sunt suspectaţi de apartenenţă la mişcarea condusă de clericul musulman Fetullah Gulen, un adversar al lui Erdogan acuzat de conspiraţie în vederea înlăturării preşedintelui Turciei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel