”Sultanul” Erdogan, ieșire virulentă, în timpul vizitei Papei Francisc

În prima zi a unei vizite istorice în Turcia, Papa Francisc a avertizat în legătură cu ”fundamentalismul și fanatismul”, în timp ce președintele Erdogan a atacat islamofobia și terorismul, dar și standardele duble ale comunității internaționale.

Papa Francis a cerut încetarea tuturor formelor de fundamentalism, insistând că lupta împotriva sărăciei și foametei, mai degrabă decât intervențiile militare, sunt cheia pentru stoparea militanților islamiști care execută ”persecuții grave” în Irak și Siria, potrivit presei turce.

Erdogan s-a folosit de prilejul vizitei Papei pentru a-și exprima dezamăgirea cu privire la răspunsul Vwstului față de masacrele din Siria și lovitura de stat din Egipt. În urmă cu puține zile, Papa Francisc l-a primit la Vatican pe președintele Egiptului, Abdel Fattah al-Sisi.

”Este just ca, respectând întotdeauna legea internațională, să oprim un agresor nedrept”, a spus liderul unei comunități mondiale de catolici care numără aproape 1,2 miliarde de membri, cu referire la ISIS.

Președintele Erdogan a declarat că ”loviturile militare de stat, masacrele, încălcarea drepturilor și vărsarea de sânge în unele țări nu primes o reacție adecvată din parte lumii. De fapt, uneori sunt aproape încurajate”.

Criticând xenofobia și rasismul din vest, Erdogan a spus că organizații teroriste precum ISIS, Boko-Haram și al-Qaeda exploatează oameni din cauza politicilor eșuate ale guvernelor.

Papa Francisc a făcut un apel ca toți cetățenii - mulsulmani, creștini sau evrei - să se bucure de aceleași drepturi.

Papa Francisc: Teoriile Evoluției și Big Bang-ului sunt adevărate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel