Papa Francisc: Teoriile Evoluției și Big Bang-ului sunt adevărate

Papa Francisc a afirmat că teoriile Evoluției și Big Bang-ului sunt reale și că "Dumnezeu nu este un magician cu o baghetă magică".

Într-o nouă serie de comentarii care i-a surprins pe experți, Suveranul Pontif a explicat că teoriile ștințifice nu sunt incompatibile cu existența unui Creator, ci, mai degrabă, acestea "au nevoie" de el.

"Când citim despre Creație în Geneză, riscăm să ne imaginăm că Dumnezeu era un magician, cu o baghetă magică capabilă de orice. Dar nu este așa", a spus Papa Francisc la Academia Pontificală de Științe, citat de The Independent.

"El a creat ființele umane și le-a lăsat să se dezvolte conform legilor interne pe care le-a dat fiecăruia astfel încât el să-și atingă împlinirea", a continuat el.

"Big Bang-ul, despre care ni se spune că se află la originea lumii, nu contrazice intervenția divină a creatorului, ci, mai degrabă, are nevoie de ea.

"Evoluția în natură nu este incompatibilă cu noțiunea Creației, pentru că evoluția necesită crearea ființelor care evoluează", a mai spus Suveranul Pontif.

Biserica Catolică este recunoscută ca fiind anti-știință. Când Galileo Galilei a descoperit că Pământul se învârte în jurul soarelui a fost amenințat cu Inchiziția și forțat să-și retragă teoria "eretică".

Giovanni Bignami, președinte al Institutului Național al Italiei de Astrofizică, a declarat pentru agenția Adnkronos că "declarațiile Papei sunt semnificative. Suntem descendenții direcți ai Big Bang-ului care a creat Universul. Evoluția derivă din creație".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel