Erdogan: Aplicația ByLock, sursa de comunicare pentru adepții lui Gulen. Profesori universitari arestați

Poliția turcă a reținut 54 de profesori ai Universității Fatih din Istanbul după încercarea de lovitură de stat de anul trecut. Conform Anadolu, profesorii universitari au fost reținuți după ce în calculatoarele personale le-a fost găsită aplicația ByLock, o sursă de comunicare pentru adepții lui Gulen.

Conform Anadolu, poliția avea mandate de arestare pentru un total de 171 cadre universitare și personalul de la fosta Universitate Fatih din Istanbul, care a fost considerată ca având legături strânse cu Gulen. Clericul a negat orice implicare în pușcul eșuat din 15 iulie 2016.

Universitatea Fatih a fost închisă în urma unui decret de stat în urma încercării de lovitură de stat și Anadolu relata că personalul a fost găsit ca fiind utilizator al ByLock, o aplicație criptată de mesagerie despre care  guvernul spune că a fost folosită în mod obișnuit de susținătorii lui Gulen.

De la încercarea de lovitură de stat, peste 50 000 de persoane, inclusiv funcționarii publici și personalul de securitate, au fost închiși în timpul procesului, iar aproximativ 150 000 au fost suspendați sau eliberați din funcție.

Guvernul declară că măsurile au fost necesare din cauza amenințărilor la adresa securității cu care s-a confruntat Turcia la încercarea de lovitură de stat, în care au fost ucise 250 de persoane, relatează Reuters.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel