Doctorii unui spital din Kenya au încurcat pacienții și au operat pe creier altă persoană

Dan Carp / 02 Martie 2018 / 17:31 Salveaza PDF Comentarii

Patru angajaţi ai unui spital din Kenya au fost suspendaţi din activitate după ce au confundat doi pacienţi şi au efectuat o operaţie pe creier pacientului greşit, informează DPA.

Un bărbat care trebuia să primească doar îngrijiri medicale şi medicamente pentru o inflamaţie a creierului, a fost introdus în sala de operaţie pe 19 februarie şi a suferit o intervenţie pe creier. 

Craniotomia era destinată unui pacient căruia trebuia să i se îndepărteze un cheag de sânge, însă amestecarea etichetelor de identificare a pacienţilor a avut drept rezultat schimbarea acestora pe masa de operaţie, a explicat joi într-o declaraţie Spitalul Naţional Kenyatta din Nairobi.

 

Antecedente în spitalul kenyan


„Craniotomia a fost realizată de colegii noştri, care au descoperit în timpul intervenţiei că pacientul nu avea un cheag pe creier", a indicat unitatea medicală.

„Spitalul regretă profund incidentul", a declarat directoarea acestuia, Lily Koros, precizând că pacientul operat se află „în recuperare şi face progrese".

Spitalul a mai intrat în atenţia presei în trecut pentru felul în care sunt trataţi pacienţii. Guvernul kenyan a cerut o anchetă la începutul acestui an în urma unor relatări că mai multe femei care născuseră recent în spital, au fost violate în incinta acestuia.

 

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27