DNA cere ÎCCJ prelungirea arestului preventiv pentru Darius Vâlcov

Procurorii DNA cer prelungirea măsurii de arest preventiv pentru fostul ministru al Finanțelor Darius Vâlcov. 

Solicitarea urmează să fie judecată, luni, de Înalta Curte de Casație și Justiție. Luni dimineață, ÎCCJ a decis că Darius Vâlcov va fi cercetat în continuare în arest preventiv. Decizia a fost luată de un complet de divergență după ce doi judecători ai ÎCCJ nu s-au pus inițial de acord cu privire la soluționarea contestației lui Darius Vâlcov la înlocuirea măsurii preventive. 

Din 2 aprilie este Darius Vâlcov în arest preventiv. El este acuzat de DNA de trafic de influență. Ar fi primit două milioane de euro de la Theodor Berna, administratorul Tehnologica Radion. În schimbul banilor, Darius Vâlcov, atunci primar al municipiului Slatina, ar fi intervenit în vederea câștigării unor licitații. 

Ulterior, procurorii l-au pus sub acuzare și pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel