Diversiune în cazul polițistului care a lovit-o pe Raisa, fetița de 13 ani, pe trecerea de pietoni

Agentul care a lovit-o mortal pe Raisa, fetiţa în vârstă de 13 ani, pe o trecere de pietoni de pe strada Laminorului, din Sectorul 1, a lucrat în Anglia până în 2016, anterior încadrării sale în Poliţie. Polițistul are 30 de ani și 5 ani de experiență în MAI.

În 2017, C. Popescu a fost angajat din sursă externă în structura Ministerului Afacerilor Interne. Sindicaliștii din Poliție tot subliniază ideea că „omul legii” era încadrat direct din sursă externă, nefiind pregătit într-o școală de agenți de Poliție. Pregătirea pentru cei angajați din sursă externă în MAI este de trei sau patru ori mai scurtă decât a unui agent clasic de Poliție.

Jurnalistul Val Vâlcu a comentat acest subiect. Pare că se încearcă o diversiune, mutându-se accentul de pe Poliție către alte ținte. Se tot repetă ideea că agentul C. Popescu era angajat din sursă externă și că nu a avut timp, în șase luni, să învețe. Dar școala de șoferi a făcut-o cu mulți ani înainte. Așadar, câte luni îți trebuie pentru a nu face un abuz? „Părerea mea este că de la șefii lui a învățat să meargă cu girofarul. Șefii lui nu l-au controlat. De la Poliția aceea experimentată, bătrână, care a fost în academii de Poliție, cu doctorate, studii de câțiva ani, nu de câteva luni. Aceștia nu au controlat situația și transmit un model greșit de la unul la altul. De multe ori, am văzut mașini cu girofarul pornit care trec pe roșu, fără semnal. E drept, mai încetinesc...”, a zis Val Vâlcu.

Este adevărat că un polițist, care a făcut mai mulți ani de școală, este mai experimentat decât unul care vine din sursă externă, dar în șase luni este așa de greu să-i învețe să respecte legea circulației? Nu au avut timp, în șase luni, să li se explice că nu au voie să calce copii pe trecerea de pietoni? 

Mitul tânărului neexperimentat

De asemenea, se induce ideea că agentul C. Popescu era un tânăr neexperimentat. Tânăr-tânăr, doar că are 30 de ani și deja peste vreo 15 ani poate ieși la pensie. Practic, este ca un om de 50 de ani în alte profesii. Deci, nu se poate vorbi de un „tânăr neexperimentat”.

O altă controversă este legată de „misiunea” în care se afla

O altă controversă este legată de „misiunea” în care se afla. Nu s-a elucidat misterul dacă se ducea sau nu să verifice măștile în școală, acest lucru fiind posibil pentru că se afla în apropierea unei instituții de învățământ. Nu a explicat unde se ducea, încercând să ascundă, de fapt, unde se ducea. Inițial s-a lăsat să se înțeleagă că era în misiune. Apoi s-a tot zis că se ducea să împartă niște documente. Ce este Poliția? Curier? Or fi fost citații, dar aceste lucruri trebuie lămurite pentru a se elimina supozițiile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel