Directorul Transgaz şi secretarul general al Guvernului, vizită la gazoductul BRUA

O echipă a TRANSGAZ, condusă de directorul general al companiei, alături de secretarul general al Guvernului României, a efectuat o vizită de lucru la şantierele proiectului gazoductului BRUA. 

Vizita a avut loc la șantierele de lucru de pe Lotul 1 al Proiectului BRUA Faza 1 (lungime 180 km) din UAT Potcoava – Tronson 19, kilometrul 90 plus 600 m – zona Scornicești, județ Olt, unde se efectuează operațiunile de pregătire pentru izolarea cu manșoane termocontractabile a sudurilor de îmbinare a țevilor, operațiunile de verificare a continuității izolației și lansarea conductei la șanț în vederea testelor de presiune, respectiv la șantierul de la Stația Tehnologică de Comprimare (STC) gaze naturale de la Bibești și la STC Podișor.

"BRUA-faza 1, investiție de aproximativ 480 milioane de euro, din care 180 milioane euro grant de la Comisia Europeană, va face parte din Sistemul Național de Transport (SNT) al gazelor naturale. Așa cum am mai afirmat, BRUA nu este o autostradă fără descărcare în România. În funcție de strategiile de dezvoltare ale județelor, ale regiunilor și a economiei românești, BRUA va permite asigurarea cu gaze naturale pentru susținerea politicilor industriale si investițiilor din țara noastră. Avantajul va fi că mediul de afaceri și comunitățile locale vor avea acces la gazul necesar pentru creșterea calității vieții cetățenilor și pentru dezvoltare economică, în condiții de predictibilitate.

Lucrările de execuție la firul linear și cele de la stația tehnologică de comprimare gaze naturale de la Bibești sunt în graficul de execuție. TRANSGAZ tratează cu maximă seriozitate și responsabilitate acest proiect strategic pentru România și pentru Uniunea Europeană, așa cum procedează cu toate proiectele pe care le are în desfășurare. Echipa de management a companiei a supervizat îndeaproape fiecare aspect al lucrărilor. BRUA presupune o activitate foarte complexă, întinsă pe numeroase șantiere pe tot cuprinsul României.

Mulți dintre cei pe care îi vedeți pe șantierele BRUA lucrează și în alte zone și parcurg zilnic sute de kilometri,pentru a verifica stadiul lucrărilor și pentru a se asigura că respectăm graficul de execuție. Sunt persoane dedicate, unii dintre ei sunt din alte zone ale României, sunt departe de familie, însă toți realizează cât de important este acest proiect și își doresc reușita. Avem foarte mulți tineri în echipă, ceea ce ne permite să obținem cel mai bun rezultat din îmbinarea entuziasmului tinereții cu experiența specialiștilor TRANSGAZ", a explicat Ion Sterian, directorul Transgaz. 

Guvernul a trimis un om la faţa locului

 

"Am vrut să văd la fața locului care este stadiul lucrărilor la infrastructura BRUA. Proiectul este deosebit de important pentru securitatea energetică, iar Guvernul tratează foarte serios toate aspectele ce țin de securitatea energetică a României. De când TRANSGAZ a intrat sub coordonarea Secretariatului General al Guvernului României am avut întâlniri periodice cu domnul director general Ion Sterian referitor la evoluțiile proiectului și sunt bucuros că în acest an TRANSGAZ va finaliza lucrările la BRUA-faza1. Este o reușită notabilă a TRANSGAZ, pentru care vreau să felicit întreaga companie", a declarat domnul Antonel TĂNASE, Secretarul General al Guvernului României.

PROIECTUL BRUA-Faza I constă în realizarea următoarelor obiective: 1 conductă Podişor – Recaş 32" x 63 bar în lungime de 479 km și 3 stații de comprimare gaze naturale (STC Podișor, STC Bibești şi STC Jupa) fiecare stație fiind echipată cu două agregate de comprimare (unul în funcțiune și unul de rezervă), cu posibilitatea de asigurare a fluxului bidirecțional de gaze.

Derulaţi spre dreapta pentru a vedea fotografiile! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel