Directorul CIA, într-o vizită la Seul pentru discuții privind Coreea de Nord

Mike Pompeo
Mike Pompeo

Mike Pompeo, directorul Agenției Centrale de Informații a SUA (CIA), se află într-o vizită neanunțată în Coreea de Sud pentru discuții privind Coreea de Nord, relevă luni publicații locale citate de agenția de știri Yonhap.

Pompeo a sosit la baza aeriană Osan, din sudul Seulului, sâmbătă, la circa 12 ore după ce Nordul a lansat o rachetă balistică, rachetă ce aparent a explodat în aer, conform publicației Kookmin Ilbo.

Conform acesteia, care citează "oficiali cheie din cercuri politice", șeful CIA are programat să rămână la Seul până marți.

Alt cotidian, Chosun Ilbo, a citat de asemenea "surse multiple din serviciile de informații" relatând că Pompeo a avut o serie de întâlniri cu Lee Byung-ho, șeful Serviciului Național de Informații al Coreei de Sud și oficiali de la președinția sud-coreeană.

[citeste si]

Directorul CIA a informat interlocutorii asupra detaliilor privind punerea în aplicare a noii politici a administrației Donald Trump asupra Phenianului, a indicat Chosun. Ei au evaluat capacitățile nucleare și de rachete ale statului comunist și situația internă a regimului lui Kim Jong-Un, a adăugat publicația menționată.

Oficialii guvernului sud-coreean nici nu au confirmat, nici nu au informat informațiile publicate, adaugă Yonhap, unul dintre aceștia spunând că "practica diplomatică este să nu vorbești oficial cu mass-media despre astfel de subiecte". (Agerpres)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel