Director SIE. Gabriel Vlase, audieri. Răsturnare de situație? Chirieac: Gata, s-a terminat!

Gabriel Vlase
Gabriel Vlase

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat audierea deputatului PSD Gabriel Vlase la Comisia parlamentară pentru controlul SIE. 

Pe 14 iunie, preşedintele Klaus Iohannis a transmis o scrisoare preşedinţilor Parlamentului în care a propus numirea lui Vlase la conducerea Serviciului de Informaţii Externe.

România TV susține, citând surse proprii, că există voci în partid care consideră că Vlase ar trebui să primească un aviz negativ în Comisie. Întrebat care sunt șansele ca deputatul să primească aviz negativ din partea Comisiei SIE, Bogdan Chirieac a răspuns categoric:

„Cred că ele tind spre zero. Până la urmă, cele două persoane cu adevărat importante care horărăsc directorul SIE, adică domnul Iohannis și domnul Dragnea, sunt de acord cu domnul Vlase. Din acest moment nu mai există nicio emoție. Domnul Iohannis l-a nominalizat pe domnul Vlase, după o matură chibzuință, domnul Dragnea înțeleg că este de acord cu domnul Vlase iar în acest moment, gata, s-a terminat. Parlamentul va vota cu largă majoritate. Nici PNL-ul nu va îndrăzni să ia în derâdere propunerea președintelui Iohannis”, a declarat Bogdan Chirieac la România TV.

Totuși, dacă avizul pentru Gabriel Vlase va fi negativ, Bogdan Chirieac spune că acesta va fi votat în parlament, avizul fiind doar consultativ, dar ar fi un semnal că Liviu Dragnea nu este de acord cu propunerea.

„Va fi votat în Parlament cu largă majoritate. Avizul Comisiei este consultativ. Dacă primește aviz negativ în Comisie, atunci rezultă că domnul Dragnea nu este de acord cu numirea domnului Vlase. E o artimetică simplă acolo, nici măcar nu faci integrale sau derivate. Pe partea parlamentară majoritatea o deține PSD-ALDE, hotărăsc domnii Dragnea și Tăriceanu, în partea cealaltă e domnul Iohannis care a făcut propunerea, e adevărat fără să-l mai consulte pe domnul Dragnea. În momentul în care cei doi ajung aici, înțeleg că există consens asupra domnului Vlase, nu mai există nicio emoție”, a mai adăugat Bogdan Chirieac.

”Aici e o problemă”

Întrebat dacă îl vede potrivit pe Gabriel Vlase pentru șefia SIE, analistul politic a comentat:

„Aici e o altă problemă. Chestiunea aceasta să pui politicieni total necunoscuți în funcții cheie este o practică în România. Dacă Eduard Hellvig la SRI era intens cunoscut și de public și de media și de establishmentul politic, eu pe domnul Vlase nu știu dacă l-am văzut într-un interviu televizat vreodată. Aveți imagini cu dânsul? Eu nu îmi aduc aminte, poate că dânsul a fost și nu l-am văzut eu, atunci îmi cer scuze, dar eu nu l-am văzut. De asemenea nu este singurul. Sunt nenumărați miniștri în actualul Cabinet care nu au avut nicio prestație televizată în fața poporului muncitor”, a concluzionat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel