Diplomat UE: Armata egipteană a refuzat un acord de pace

fratia musulmana decimata dc
fratia musulmana decimata dc

Trimisul special al Uniunii Europene în Orientul Mijlociu, Bernardino Leon, susține că armata egipteană a refuzat să încheie un acord de pace cu Frăția Musulmană, cu doar câteva ore înainte ca noua serie de ucideri de la Cairo să înceapă.

Diplomatul UE a mărturisit pentru Reuters că, împreună cu un oficial american pe nume William Burns, a încercat să încheie un plan de pace în Egipt. ”Am pus pe masă un plan politic ce a fost acceptat de cealaltă parte (Frăția - n.r) ... Ei (armata -n.r) ar fi putut alege această opțiune. Deci tot ce s-a întâmplat astăzi nu era necesar”, a spus Leon.

El a precizat că i-a făcut șefului armatei un ultim apel legat de acordul de pace cu doar câteva ore înainte de izbucnirea conflictului. Forțele de ordine egiptene au intervenit, miercuri, cu buldozere și arme pentru a-i evacua pe susținătorii lui Mohamed Morsi, care cer repunerea președintelui în funcție.

Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton, a întreprins trei intervenții, la nivel declarativ, în timpul noilor violențe de la Cairo, prin care a cerut stoparea violențelor.

Reacțiile Europei au venit din Nord, acolo unde Danemarca a sistat acordul bilateral cu Egiptul, care includea un ajutor financiar de 30 de milioane de euro. La rândul ei, Norvegia a întrerupt transportul de arme către Cairo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel