EXCLUSIV  Diaconescu, despre ”controversata problemă a finanțării irigațiilor prin PNRR”. Chirieac: ”Iohannis ar trebui să citească știrea aceasta”

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Președintele PMP, Cristian Diaconescu, a vorbit despre controversata problemă a finanțării irigațiilor prin PNRR, dezvăluind detalii despre care nu s-a discutat până acum.

„Știți că a fost un dialog, ca să zic așa, în legătură cu irigațiile. Una dintre probleme, se pare cea mai importantă, a fost faptul că atunci când au prezentat proiectul au pus la un moment dat – nu știu dacă din prostie, din lipsă de profesionalism sau din neatenție – faptul că acest sistem de irigații ce urma să fie finanțat din PNRR implica schimbarea albei râurilor.

În momentul acela a apărut zona de climă (n.r., a Uniunii Europene) care a spus «Nu, așa ceva nu se poate». De aceea a căzut proiectul. Mai sunt exemple”, a explicat președintele Partidului Mișcarea Populară, invitat astăzi, 27 iulie, la DC NEWS.

România a spus că nu se dau bani pentru irigații, dar adevărul ar fi altul

„Din cauza aceasta a căzut proiectul pe irigații? Șase state au primit bani pentru irigații, România a spus «Nu, nu, nu se dau»”, a remarcat analistul politic Bogdan Chirieac.

„37% din banii pentru PNRR urmau să fie alocați pentru proiecte legate de economia verde, de climă etc., iar 20% pentru economia digitală. Deci 57%, două treimi din acești bani, urmau să meargă pe proiecte de modernizare în legătură cu aceste subiecte bune. E foarte sus problema climei.

În momentul în care s-a explicat, în limba română, zona de agricultură și irigații, s-a pus acolo printre argumente și faptul că albia râurilor trebuie modificată. În momentul acela, birocrația (n.r. partea europeană) a semnalizat că aici se intră dincolo de o linie roșie”, a mai explicat Diaconescu.

Klaus Iohannis ar trebui să citească știrea aceasta

„Și au respins proiectul de irigații. Eu sper ca știrea pe care ne-ați dat-o să fie citită și de președintele Klaus Iohannis. Atât îmi doresc, să-i cheme să-i întrebe, poate să reflecteze puțin la acest aspect”, a răspuns Chirieac.

Cristian Diaconescu a fost ministru în guvernele: Adrian Năstase (martie 2004 - decembrie 2004), Emil Boc (1) (decembrie 2008 -octombrie 2009) și Mihai Răzvan Ungureanu (martie 2012-mai 2012).

Pe 7 martie 2021 a fost ales președinte al PMP, după demisia lui Eugen Tomac în urma eșecului PMP la alegerile parlamentare și după interimatul lui Marius Pașcan. Astfel a fost nominalizat și candidat al partidului la alegerile prezidențiale din 2024.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel