Dezvăluiri ANTENA 3: relația patrimonială Ghinea-Ciucu

La emisiunea „Exces de Putere”, jurnaliștii Adrian Ursu și Oana Zamfir au prezentat ceea ce aceștia consideră o schemă prin care fonduri consistente ar fi fost transferate între doi oameni din anturajul fostului premier tehnocrat Dacian Cioloș: Cristian Ghinea și Ciprian Ciucu.

Jurnaliștii de investigație ai Antenei 3 au adus în prim-plan relația patrimonială dintre Cristian Ghinea, fost ministru al Fondurilor Europene în Guvernul Cioloș, în prezent deputat USR de București și membru al platformei România 100, și Ciprian Ciucu, fost candidat la primăria capitalei din partea partidului M10 al Monicăi Macovei, în prezent membru PNL.

Fonduri pentru ONG-uri

„Unde se întâlnesc drumurile lor? Acolo unde sunt fonduri de 36 de milioane de euro”, conchide Oana Zamfir, care a descris schema prin care Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC), cu finanțare din Statele Unite, ar derula proiecte de 36 de milioane de euro pentru diverse organizații non-guvernamentale (ONG) din România.

Relație patrimonială Ciucu-Ghinea

Potrivit lui Adrian Ursu, printre ONG-urile care ar beneficia de finanțare de la FDSC s-ar număra Centrul Român de Politici Europene (CRPE) și Centrul Teritorial de Dezvoltare Urbană (CRTU), ambele fondate de Ciprian Ciucu. Jurnalistul menționează că CRPE ar fi primit 500.000 euro în mai multe tranșe timp de doi ani, entitatea având relații directe cu Cristian Ghinea.

[citeste si]

La rândul său, Cirprian Ciucu ar fi primit bani de la Cristian Ghinea prin intermediul HF Advising, în care parteneri sunt soții Ciucu. Informațiile menționate mai sus au fost dezvăluite în ediția de vineri seară a emisiunii „Exces de Putere” la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel