Deutsche Telekom, estimări privind profitul pe 2018

Deutsche Telekom a revizuit în creştere, pentru a doua oară în acest an, estimările de profit în 2018.

Deutsche Telekom AG a anunţat joi rezultate trimestriale peste aşteptările analiştilor, deşi profitul la trei luni a scăzut cu 0,3%, din cauza deprecierii cu 10% a dolarului faţă de euro în ultimele 12 luni, şi şi-a revizuit în creştere, pentru a doua oară în acest an, estimările de profit în 2018, transmite Reuters. La rate constante de curs valutar, profitul ajustat înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare (EBITDA) ar urma să ajungă la 23,4 miliarde de euro (21,17 miliarde de dolari) anul acesta, faţă de 23,3 miliarde de euro previzionat anterior, a anunţat joi cea mai mare companie europeană de telecomunicaţii.

Veniturile au scăzut cu 2,8% în trimestrul doi din acest an, la 18,37 miliarde de euro, în timp ce EBITDA ajustat a scăzut cu 0,3%, dar peste estimările analiştilor. Excluzând impactul fluctuaţiilor de curs valutar, veniturile şi EBITDA ajustat au crescut cu 1,3% şi, respectiv, 3,9%.

'În mod ferm, rămânem în grafic. Tendinţele de pe pieţele din SUA şi Germania sunt pozitive. La subsidiarele noastre europene înregistrăm din nou o creştere susţinută', a afirmat directorul financiar Thomas Dannenfeldt. Subsidiara din Statele Unite, T-Mobile, care aşteaptă aprobarea autorităţilor de reglementare pentru a prelua rivala Sprint, a raportat deja o creştere solidă a numărului de clienţi în trimestrul doi din 2018. Dar contribuţia subsidiarei a fost afectată în urma deprecierii dolarului cu 10% faţă de euro, în ultimele 12 luni.

Profitul net ajustat

T-Mobile, al treilea mare operator de telefonie mobilă din SUA, vrea să fuzioneze cu Sprint Corp, o tranzacţie record care ar schimba semnificativ piaţa telecomunicaţiilor din SUA. Acţionarul majoritar al Sprint - grupul nipon SoftBank - explorează opţiuni de fuziune nu doar cu T-Mobile, ci şi cu firma de cablu Charter Communications.

Profitul net ajustat a urcat cu 3,3% în trimestrul doi din 2018, la 1,23 miliarde de euro. Grupul german are operaţiuni în mai multe ţări din Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România, precum şi în Marea Britanie. Deutsche Telekom controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization (OTE), care, la rândul său, deţine 54,01% din Telekom România. La jumătatea lunii august 2014, Romtelecom şi Cosmote România au anunţat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele şi serviciile vor fi oferite sub brandul 'T'.

Vezi și: OMV Petrom, profit în creştere

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel