Designerii Dolce şi Gabbana, condamnaţi la închisoare pentru evaziune

dolce
dolce

Domenico Dolce şi Stefano Gabbana, celebrii designeri, proprietari ai companiei Dolce&Gabbana, au fost condamnaţi de un tribunal din Milano la un an şi opt luni de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală.

Cei doi au fost acuzaţi că nu ar fi declarat taxe pe venit în valoare de un miliard de euro. Procurorii au susţinut că Domenico Dolce şi Stefano Gabbana au ascuns venituri de 416 milioane de euro, fiecare în parte, plus alte 200 de milioane de euro, trimişi la companie cu sediul în Luxemburg.

Designerii au negat tot timpul acuzaţiile. Procesul a început în urmă cu doi ani, după o investigaţie care a început în urmă cu şase ani, fiind parte dintr-un plan guvernamental de combatere a evaziunii fiscale.

Potrivit AFP, procesul se află însă la prima instanță iar avocați apărarii au anunțat că intenționează ca să depună un apel, după ce curtea își va prezenta motivarea. Ca urmare a apelului, executarea pedepsei va fi suspendată până la o noua decizie a justiției italiene.

Înființată în  1985, Dolce & Gabbana are peste 3.000 de salariți, 250 magazine în 40 de tări și a înregistrat o cifră de afaceri de circa 1 miliard de euro în anul fiscal 2011/ 2012.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel