EXCLUSIV  Desființarea Secției Speciale (SIIJ). Compromisul pe care este gata să-l facă Marcel Ciolacu, dezvăluit pentru DCNews

foto Pixabay/ PSD ar merge pe varianta UDMR de trecere a SIIJ la Ministerul Public
foto Pixabay/ PSD ar merge pe varianta UDMR de trecere a SIIJ la Ministerul Public

O portiță de negociere cu PSD privind desființarea Secției Speciale a fost dezvăluită de însuși Marcel Ciolacu, pentru DCNews.

Marcel Ciolacu, președinte al PSD, a dezvăluit, în interviul acordat DCNews și DCNewsTV, analistului politic Bogdan Chirieac, că este pregătit să facă un compromis privind desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiției (SIIJ), cunoscută și ca Secție Specială. 

Dacă se va ajunge la desființarea SIIJ, PSD va ataca la CCR mișcarea. ”Garantează libertatea și independența magistraților” a spus Marcel Ciolacu, în interviul DCNews

Marcel Ciolacu a precizat, despre trecerea Secției Speciale la Ministerul Public, că ”n-ar fi o variantă foarte rea, n-ar fi o variantă de exclus”. ”Este varianta UDMR” a remarcat Bogdan Chirieac. Liderul PSD exclude desființarea totală și folosirea dosarelor ca instrument în justiție. 

Marcel Ciolacu, gata de compromis dacă se merge varianta UDMR, expusă de Kelemen Hunor

”Nu am nicio problemă cu desfiinţarea Secţiei Speciale. Avem o problemă unde ajung aceste dosare şi cine va ancheta pe magistraţi, în cazul în care există o problemă. Aici punctul nostru de vedere este uşor diferit faţă de al colegilor noştri. Nu trebuie să ne întoarcem acolo de unde am plecat (n.r. la DNA), ci la procurorul general. Acolo există, în cadrul Ministrului Public, un departament de urmărire penală şi criminalistică şi acolo ar trebui duse aceste dosare, nici la DNA, nici la DIICOT” a spus liderul UDMR, Kelemen Hunor, la PrimaTV. 

Vezi și: Revocare Renate Weber. Kelemen Hunor, UDMR, despre revocarea Avocatului Poporului: Nu văd motivele

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel