Demonstrație de forță a NATO în Europa cu mii de soldați ai Alianței

NATO începe luni trei seturi de manevre militare în Europa, care implică mii de soldați din mai multe state ale Alianței. Astfel de exerciții, sporite de Alianța Atlanticului de Nord pe fondul crizei ucrainene, sunt dezavuate de Rusia.

Estonia a declanșat luni cel mai mare exercițiu militar din istoria țării. La manevre iau parte 13.000 de soldați, unde sunt incluși 7.000 de rezerviști și membri ai Ligii Estoniene de Apărare, conform Russia Today.

Exercițiile Siil-2015, programate să dureze până în pe 15 mai, vor implica trupe din Statele Unite, Marea Britanie, Letonia, Lituania, Belgia, Polonia și Olanda.

Într-o acțiune distinctă, armata lituaniană a început propriile sale exerciții militare, pentru care a mobilizat 3.000 de soldați. Manevrele se vor concentra pe acțiunile comune ale armatei și autorităților civile împotriva amenințărilor hibride.

În Norvegia, NATO și aliații efectuează exercițiile anti-submarin anuale. Peste 5.000 de soldați din 10 state NATO iau parte la manevre. Submarinele aparțin Statele Unite ale Americii, Germaniei și Suediei.

Președintele Estoniei: Dacă NATO nu apără Estonia va înceta să mai existe

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel