Demitere Renate Weber. Trei NUME vechiculate să-i ia locul. Fenechiu, către Zegrean: În mine aveți un fan 100%

Captură FOTO B1 TV
Captură FOTO B1 TV

Augustin Zegrean și Daniel Fenechiu sunt două dintre numele vechiculate drept înlocuitoare ale lui Renate Weber, dacă aceasta va fi demisă din funcția de Avocat al Poporului.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a anunţat că a fost iniţiată procedura legată de revocarea Avocatului Poporului, Renate Weber, al cărei mandat ar urma să se încheie în 2024, precizând totodată că în cel mult două săptămâni comisiile juridice urmează să analizeze această solicitare şi să prezinte un raport care să fie transmis plenului.

În acest context, Augustin Zegrean și Daniel Fenechiu, două nume vehiculate ca posibile pentru funcția de Avocat al Poporului au comentat acest subiect, în direct la B1 TV. 

Întrebat dacă i s-a propus să fie următorul Avocat al Poporului, Augustin Zegrean a răspuns: "Nu, dar mi-ar plăcea să mi se propună (...) Au mai fost avocați ai poporului care au fost revocați înainte de termen și au ajuns și atunci la Curtea Constituțională, și Curtea Constituțională, cu aproape unanimitate de voturi, a respins sesizarea. Este voința Parlamentului. Ei numesc Avocatul Poporului, ei îl și revocă, deși mie nu mi se pare normală situația aceasta cu revocarea, pentru că de fiecare dată când se schimbă puterea, se schimbă și Avocatul Poporului. Ar trebui această instituție să fie lăsată să își facă treaba, dar (...) Avocatul Poporului nu trebuie să tranșeze disputele politice".

Potivit aceleiași surse, în spațiul public circulă o listă cu trei nume: Augustin Zegrean, Daniel Fenechiu și Iulia Scântei, ambii senatori PNL.

Replica lui Daniel Fenechiu. Dialog cu Augustin Zegrean

"Experiența maestrului Zegrean este cu mult peste a mea și cu siguranță niciodată nu mi-aș pune problema să îl concurez pe un post de mare responsabilitate, cum este cel al Avocatului Poporului" a spus Daniel Fenechiu.

Întrebat de Augustin Zegrean dacă poate conta pe votul său, Daniel Fenechiu a răspuns: "Este o listă făcută de presă. N-a avut loc o discuție în partid. Pe mine mă onorează faptul că există oameni care se gândesc la mine, dar cred că maestrul Zegrean este mult mai potrivit ca mine".

„Noi ne cunoaștem de multă vreme și știți că aprecierea mea pentru dumneavoastră, pentru naturalețea și directețea dumneavoastră deosebită. Sunteți un om care a avut o experiență, care a venit din profesia pe care eu o exercit de 25 de ani, un om în care eu am deplină încredere că sunteți un om onest și un foarte bun profesionist. Deci, din punctul acesta de vedere, dacă Partidul Național Liberal decide în sensul acesta, în mine aveți un fan 100% și sunt convins că ați fi una din soluțiile foarte bune pentru această demnitate, întrucât experiența dumneavoastră la Curtea Constituțională, experiența dumneavoastră juridică, naturalețea, directețea și corectitudinea dumneavoastră sunt garanții că românii ar fi foarte bine reprezentanți în această demnitate națională de mare interes pentru democrație. 

Doamna senator Scântei este președintele Comisiei juridice, notar de profesie, un om extrem de bine pregătit. Cu siguranță, după domnul Zegrean, într-o ierarhie pe care eu ar trebui să o fac, pe locul 2 aș plasa-o pe doamna Scântei, care, repet, este o personalitate deosebită și este o persoană care, atât prin persuasiune, cât și prin cunoștințe, ar fi la rândul domniei sale o foarte bună soluție, partidul urmând să decidă – probabil și în raport de discuții pe care urmează să le aibă și cu domnul Zegrean, și cu doamna Scântei, în raport de disponibilitatea domniilor lor, că noi nu putem nici pe domnul Zegrean, nici pe doamna Scântei să îi facem Avocați ai Poporului fără să vrea domniile lor, dar amândouă soluțiile sunt excepționale din punctul meu de vedere", a adăugat Daniel Fenechiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel