DEMISIE Liviu Dragnea. USR, protest la ușa liderului PSD

Se cere demisia președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, de către Opoziție. 

Motivul revoltei Opoziției este comunicatul comun transmis de Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, ca urmare a poziției Ambasadei SUA vizavi de modificarea legilor justiției. 

Președintele Camerei Deputaților a lipsit astăzi, iar în plen a fost un adevărat scandal, în care parlamentarii Opoziției i-au cerut demisia. Florin Iordache a fost cel nevoit să gestioneze întreaga situație tensionată. 

Deputații USR au protestat în fața biroului lui Liviu Dragnea. Președintele PSD, dat dispărut anterior, era în birou. El ar fi întârziat 20 de minute și de aceea nu a fost prezent la ședința de plen. 

[citeste si]

Deputatul USR Dan Barna a afirmat: ”Noi, cei din Opoziţie, am exprimat poziţia că declaraţia de ieri (marţi - n.r.) ca răspuns la comunicatul Departamentului de Stat al SUA pe Legile Justiţiei nu a fost în numele Parlamentului. Domnul preşedinte de şedinţă Iordache a întrerupt această dezbatere în plen încălcând Regulamentul Camerei. S-a folosit o şmecherie. Ulterior, o altă cerinţă, ca domnul Dragnea ca preşedinte al Camerei să vină în faţa Camerei şi să îşi susţină punctul de vedere a fost respinsă la vot de majoritate. Practic, majoritatea parlamentară a PSD a votat ca preşedintele să nu vină să conducă şedinţa. În acest context, am transmis că, dacă domnul Dragnea refuză să vină în faţa Camerei, noi, ca şi deputaţi, vom merge la biroul dânsului pentru a-i transmite acest mesaj - problemele personale ale sale nu sunt România şi ceea ce face în aceste zile domnul Dragnea, ceea ce fac în aceste zile domnii Dragnea şi Tăriceanu este să arunce ţara noastră înapoi cu 20 de ani”.

Ei sunt nemulțumiți de scrisoarea trimisă de Liviu Dragnea în numele Parlamentului. 

Opoziția i-a cerut demisia lui Liviu Dragnea în plen

Deputaţii PNL, USR şi PMP au cerut miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, demisia lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al forului legislativ şi s-au delimitat de comunicatul pe care acesta l-a dat publicităţii împreună cu preşedintele Senatului ca replică la poziţia Departamentului de Stat al SUA privind Legile Justiţiei.

”Doream să afirm de aici, de la tribuna Parlamentului, că, în calitate de lider al grupului PNL, susţin Parteneriatul strategic încheiat cu Statele Unite ale Americii acum 20 de ani, susţin lupta împotriva corupţiei, susţin autonomia Justiţiei, ca atare consider neavenite, un abuz de putere, declaraţiile lui Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu şi solicit demisia preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. Acesta nu ne reprezintă, nu îi reprezintă nici pe alegătorii care m-au votat, aşa cum nu reprezintă foarte mulţi oameni cinstiţi din această ţară”, a spus deputatul Raluca Turcan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel