Demisia președintelui cerută în stradă de 1 milion de oameni

Un milion de oameni au participat la o manifestație în Coreea de Sud, sâmbătă la Seul. Ei au cerut demisia președintei Park Geun Hye.

Aceasta este una dintre cele mai mari manifestații antiguvernamentale în Coreea de Sud după mai multe decenii. Ea a avut loc lângă reședința prezidențială, Casa Albastră. Președinta Park Geun Hye este acuzată că a permis unei prietene să influențeze decizii politice.

Proteste au fost de asemenea planificate în alte 30 de orașe din Coreea de Sud, precum și în 10 orașe din afara țării, inclusiv Statele Unite și Germania, potrivit postului public KBS, citat de Agerpres.

Scandalul în care este implicată președinta sud-coreeană a scos mii de oameni în stradă după ce confidenta ei, Choi Soon Sil, a fost acuzată că a avut acces și a influențat afacerile de stat fără a deține un loc oficial în guvern.

Choi, în prezent în custodia poliției, este de asemenea acuzată că s-a folosit de influența ei pentru a strânge fonduri pentru fundații și a se îmbogăți personal.

Park și-a cerut scuze pentru că a permis prietenei și confidentei sale să-i revizuiască discursuri și decizii personale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel