EXCLUSIV  CNATDCU, operațional în Ministerul Educației. Sorin Cîmpeanu: Misiune extrem de dificilă

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a vorbit despre strategia pe care o are instituţia pe care o conduce cu privire la activitatea şi rezultatele CNATDCU (Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare).

"În câteva zile, la nivelul Ministerului Educaţiei va fi operaţional un serviciu CNATDCU, un serviciu care să reunească competenţe, suport, tehnice şi juridice care să sprijine CNATDCU într-o misiune extrem de dificilă.

În afară de acest lucru, cred că tot în dreptul universităţilor – am discutat lucrul acesta şi în Consiliul General CNATDCU – stă partea de consultare pentru elaborarea unei strategii de prevenire a plagiatului. S-au făcut multe lucruri, ele trebuie integrate şi trebuie să aibă un sens şi un nivel ridicat de eficienţă, pentru ca, prin combaterea acestui fenomen, prin percepţia publică în care universităţile să fie corect poziţionate în raport cu acest fenomen, să putem creşte credibilizarea diplomelor universitare. Asta este tot o responsabilitate majoră ce stă în dreptul universităţilor. Plus, din perspectiva credibilizării mediului universitar.

Ştiţi foarte bine că obiectivele strategiei ”Educaţie 2030” sunt foarte ambiţioase, multe dintre ele privesc universităţile şi pentru a le putea atinge este nevoie să lucrăm separat, împreună, local dar şi sistemic pentru un plus de credibilizare a mediului universitar românesc. Un plus binemeritat de credibilizare. Pentru asta avem nevoie de parteneri media – cum avem astăzi – de promovarea lucrurilor bune, a performanţelor universităţilor româneşti. Rezultatele universităţilor româneşti în topurile internaţionale sunt absolut remarcabile", a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, în cadrul  conferinței “Responsabilitatea socială a universităților din România”, organizată de către DC News Media Group, trust media din care fac parte DCNews TV, DCNews, DCMedical, DCBusiness, StiriDiaspora.ro, Spectacola.ro, precum şi DefenseRomania.ro.

Evenimentul se desfășoară vineri, 21 mai 2021, în cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, Clădirea Corp A - Rectorat, Aula P. S. Aurelian, parter, B-dul Mărăști nr. 59, Sector 1 (intrarea din B-dul Mărăști), începând cu ora 11.00.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel